Prijavi svoju školu: Kreće novo izdanje kampanje "Čista umjetnost"

28.09.2022. 14:07 / Izvor: Akta.ba
Čista umjetnost

Spajajući brigu o okolišu s umjetnošću, vodeća svjetska kompanija u prehrambenoj industriji podiže svijest o pravim navikama za budućnost zajednice, zemlje i planete.

Kompanija Nestlé po drugi put u Bosni i Hercegovini pokreće kampanju "Čista umjetnost" sa ciljem da podigne svijest, prvenstveno učenika osnovnih škola u Federaciji BiH i Republici Srpskoj, o očuvanju zelenih površina, pametnom odlaganju otpada i ponovnoj upotrebi, tačnije reciklaži, materijala.

Projekat podržavaju Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ideja iza projekta "Čista umjetnost" jeste da osnovne škole organizuju akcije čišćenja u svojim sredinama, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati (poput papira, plastike i drugih materijala), naprave eksponate čiste prirode. Čista priroda znači čiste rijeke, planine, livade, zdravu floru i faunu koja postoji na tim područjima.  

U saradnji sa projektom "Let’s Do It", Manifesto Art Gallery, i Međunarodni Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo, kompanija Nestlé će organizovati izložbu školskih radova, u Sarajevu.

čista umjetnost

Radovi će biti ponuđeni na prodaju kroz javnu aukciju, a svi prihodi će biti donirani projektu "Let’s Do It", za dodatno pošumljavanje u Bosni i Hercegovini.    

Sve škole koje budu dio kampanje sa svojim radovima će učestvovati u takmičenju čiji je ukupni nagradni fond 6.500 KM. Prva grupa najboljih radova će biti odabrana od strane stručnog žirija, dok će drugu grupu pobjednika odlučiti glasanje javnosti. 

Prijave su otvorene od 26.9.2022. do 16.10.2022. Izložba, proglašenje pobjednika, kao i aukcija školskih radova će se održati krajem novembra 2022.  

Više informacija o pravilima učešća za zainteresovane osnovne škole iz cijele Bosne i Hercegovine je dostupno na web stranici projekta „Let’s Do It“.  

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza