"U šetnji sa" Elvirom Sinanovićem, upoznaj sjajnog predstavnika Grada Živinice

19.10.2022. 12:21 / Izvor: Akta.ba
Elvir Sinanović

Redakcija Akademije za komunikacije Omladinskih banaka u Bosni i Hercegovini pokreće rubriku "U šetnji sa...".

Redakcija Akademije za komunikacije Omladinskih banaka u Bosni i Hercegovini pokreće rubriku "U šetnji sa...". U njoj želimo ispričati priče onih predstavnika lokalne vlasti koje podržavaju naš rad i mlade u svojim zajednicama.

Ovo je priča o inspirativnom Elviru Sinanoviću, stručnom saradniku za mlade, NVO i sport u Gradskoj upravi Grada Živinice.

Fondacija Mozaik kroz program Omladinske banke ima jako dobru saradnju sa opštinama, općinama i gradovima na području Bosne i Hercegovine, njih 50, gdje glavnu komunikaciju vrše predstavnici opština, općina i gradova.

Tokom 11 godina partnerstva, Grad Živinice i Fondacija Mozaik, kroz program Omladinske banke Živinice, zajedno su podržavali mlade aktiviste i aktivistice, preduzetnike i preduzetnice. Uz ovu podršku,1893 mladih je volontiralo 16151 sati i realizovalo 68 projekata ukupne vrijednosti 222.005 KM, a podržano je osnivanje i 1 mikrobiznisa u vrijednosti 1.903 KM. 11916 osoba je imalo direktnu korist od realizovanih projekata.Jedan od predstavnika sa kojima Fondacija Mozaik i Omladinska banka sarađuju jeste i predstavnik Grada Živinice, Elvir Sinanović koji je na ovaj način dao veliki doprinos razvoju Grada.

Elvir Sinanović je magistar kriminalistike i radi na poslovima Stručnog saradnika za mlade, NVO i sport u Gradskoj upravi Grada Živinice. O tome ko je Elvir Sinanović, kako izgleda njegov radni dan, te kakava je njegova saradnja sa mladima na području Grada Živinice možete pogledati u reportaži koju je kreirao Semir Muhić, koordinator Omladinske banke Živinice i novinar - reporter za Redakciju Akademije za komunikacije.

Također, sa Elvirom smo razgovarali i o aktivizmu mladih kroz Omladinsku banku Živinice, ali i o odnosu Gradske uprave i Grada Živinice prema mladim ljudima.

Tokom reportaže zajednički smo posjetili i Penjački klub "UP" Živinice, te mjesto realizacije projekta "Živinice climb". O projektu i aktivnostima kluba razgovarali smo sa predsjednikom Admirom Andelićem. Penjački klub "UP" je kroz ovaj projekat nabavio svu potrebnu opremu, te penjanje kao sport u Gradu Živinice podigao na mnogo visoku ljestvicu sportova.

Penjanje kao sport je jedan od omiljenih hobija našeg sagovornika koji ga ispuni nakon naporne sedmice u kojoj obavlja aktivnosti i poslove državnog službenika.

Više o svemu ovome možete pogledati u reportaži "U šetnji sa Elvirom Sinanovićem!".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza