Milioneri ponovo u akciji

Let's Do It - milion sadnica za 1 dan

22.10.2023. 08:05 / Izvor: Akta.ba
sadnice

Akcija sadnje i pošumljavanja "Let's Do It –million sadnica za 1 dan" obilježena je 21. oktobra širom Bosne i Hercegovine.

Akcija sadnje i pošumljavanja "Let's Do It –million sadnica za 1 dan" obilježena je 21. oktobra širom Bosne i Hercegovine.

"Dan akcije je prošao u radnoj atmosferi na pet lokacija, a više od 200 volontera je uprkos kiši i nepovoljnim vremenskim uslovima na većini lokacija, zajedničkim snagama zasadilo preko 3000 sadnica raznih vrsta drveća.Ponosni smo što smo i ove godine obnovili zelene površine sa velikim brojem sadnica, što smo obogatili naše šume, a sve sa ciljem povećanja svijesti naših građana o važnosti šuma i drveća za čovjeka i višestrukoj koristi koju ima za nas. Akcije sadnje i pošumljavanja su naše tradicionalne aktivnosti koje sa godinama rastu i pokazatelj su da naše društvo napreduje kada je u pitanju razvijanje ekološke svijesti, a ujedno su ovakve aktivnosti najbolji način da se praktično pomogne našem šumskom bogastvu.", navodi se u saopćenju.

Organizacija 12. po redu akcije pošumljavanja ne bi bila moguća bez zlatnih sponzora i partnera projekta "Let’s Do It".

Partner u "Let's Do It" akcijama Class Plus Expert powered by INA i Energopetrol godinama podržava akcije sadnje kao zlatni sponzor kao i voda Sara kao srebrni sponzor akcije zajedno sa Eko život d.o.o. kompanijom. 

"Bosna i Hercegovina je jedna od najbogatijih zemalja Evrope po biološkoj i pejzažnoj raznolikosti, i veoma smo sretni što drugu godinu za redom kao zlatni sponzor projekta "Let’s Do It" – Million sadnica za 1 dan" možemo dati svoj doprinos očuvanju bosansko-hercegovačkih šuma, ali i obogaćivanju prirodnih ljepota gradskih sredina. Zaštita i očuvanje okoliša je jedan od fokusa i prioriteta poslovanja Holdine, a ono što nas čini posebno ponosnim je spremnost i želja naših zaposlenika da se uključe i daju svoj doprinos. Kao pojedinac možemo malo, ali zajedničkim djelovanjem doprinosimo stvaranju održive i zdravije budućnosti.", izjavili su ispred Holdine.

Eko život d.o.o. Tuzla ovlašteni je operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom i jedan od ciljeva našeg poslovanja jeste i ulaganje u ekološke projekte.

"Vođeni pozitivnom praksom i dosadašnjom saradnjom sa Lets Do It timom, Eko život ove godine Srebrnii je sponzor ekološkim akcijama koje sprovodi vrijedna ekipa ovog tima. Akcija pošumljavanja i sadnje drveća pod sloganom "Šta ima, šta se sadi" u okviru akcije "Let’s Do It – milion sadnica za 1 dan" od velike je važnosti za svaku lokalnu zajednicu. Cilj akcije jeste podizanje svijesti građana o ekološkim problemima, te značaja sadnje i pošumljavanja, ali i sveobuhvatne važnosti zaštite životne sredine. Ukoliko stvarno želimo nešto promijeniti po ovom pitanju, prvo se moramo edukovati o problemima i izazovima sa kojima se susrećemo. Akcija pošumljavanja i sadnje drveća biti će podstrek svim generacijama da uvide koliki je značaj pošumljavanja i sadnje, ali i da sadnjom svakog stabla, svake sadnice, oni postaju zagovornici, ambasadori prirode i naše čiste, zdrave okoline.", izjavili su ispred kompanije Eko život d.o.o.

Ispred udruženja građana "Ruke" i projekta "Let's Do It" zahvalili su se svim volonterima koji su sadili sadnice na terenu.

"Bez jake volonterske želje i snage naše akcije nisu moguće, a svaki je volonter pokretačka snaga pozitivne promjene koju Let's Do It tim želi potaknuti svojim masovnim akcijama sadnje i pošumljavanja.", poručili su organizatori. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza