Najsadržajniji u regionu

Dino park na Ravnoj planini već ovog ljeta

26.03.2024. 10:16 / Izvor: Akta.ba
dino park

Ovaj park je projektovan da bude najsadržajniji zabavno – avanturistički park u regionu koji će obogatiti vrijeme provedeno u prirodi.

Ravna planina, jedno od najlepših odredišta za odmor u regiji, priprema se da proširi svoju ponudu kako bi privukla još više posjetilaca svih uzrasta. U skladu s tim, uvodi novi sadržaj – Dino park, replike dinosaurusa u prirodnoj veličini. Ovaj park je projektovan da bude najsadržajniji zabavno – avanturistički park u regionu koji će obogatiti vrijeme provedeno u prirodi, posebno za najmlađe, koji će zajedno sa svojim roditeljima stvoriti nezaboravne uspomene.

Dino park će biti prava avanturistička destinacija, sa čudesnim replikama dinosaurusa i raznovrsnim aktivnostima koje će zadovoljiti sve ukuse. Njegova lokacija na Ravnoj planini, obasjana Suncem i okružena gusotm šumom, sa uređenim stazama za razledanje, pružiće svima doživljaj kao da su stigli pravo u drevni svijet dinosaura.

Ovo nevjerovatno iskustvo počinje već kod ulaska u park, gdje će posjetioci biti dočekani raznim replikama dinosaurusa. Svaka s detaljima vjerne svojim stvarnim uzorcima.

Veliki T-rex, strašni Spinosaurus, čupavi Stegosaurus i visoki Brachiosaurus samo su neki od dinosaura koji će oduševiti posjetioce svojim realističnim izgledom i impresivnim veličinama od 8-20 m. Svaka replika će biti opremljena s posebnim mehanizmima koji će omogućiti pokrete poput otvaranja i zatvaranja usta, pomjeranja vrata gore-dole, lijevo-desno kretanje glave, pomicanja očiju i repa, a sve to sinhronizirano s zvukovima koji dodatno oživljavaju atmosferu.

No, dino park nudi mnogo više od samo gledanja dinosaurusa. Tu je i avantura park za decu i odrasle koji će pružiti niz aktivnosti visokog adrenalina, uključujući zip line, via ferratu, penjanje, trkačke staze i još mnogo toga. Posjetioci će imati priliku testirati svoje granice, osloboditi svoju avanturističku stranu.

Ono što čini dino park posebno zanimljivim jeste njegov edukativni aspekt.

Djeca, će imati priliku naučiti više o dinosaurusima, njihovom životu, staništima i izumiranju kroz interaktivne eksponate, informativne ploče i edukativne programe koji će biti dostupni unutar parka. Ova edukacija će omogućiti da steknu dublje razumijevanje o drevnoj prošlosti planete Zemlje i njenim fascinantnim stanovnicima.

Dino park na Ravnoj planini ne samo da će pružiti zabavu i avanturu, već će također služiti kao mjesto gdje će se stvarati posebne uspomene. Roditelji će imati priliku provesti kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, zajedno istraživati, učiti i stvarati nezaboravne trenutke koji će ostati urezani u njihovim sjećanjima.

Svojim jedinstvenim sadržajem, Dino park-Ravna planina obećava postati omiljeno odredište za sve ljubitelje avanture, prirode i dinosaura.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza