Završen Istanbul Shopping Fest

18.07.2017. 12:51 / Izvor: Akta.ba
Završen Istanbul Shopping Fest

U Istanbulu je u nedjelju završen 7. Istanbul Shopping Fest koji je izazvao veliko zanimanje posjetitelja.

U Istanbulu je u nedjelju završen 7. Istanbul Shopping Fest koji je izazvao veliko zanimanje posjetitelja koji su u gradu na Bosforu imali priliku uživati u turističkim destinacijama grada i radostima kupovine u više od 120 istanbulskih trgovačkih centara, starim i novim trgovačkim četvrtima, uz brojne kulturne i zabavne sadržaje za djecu i odrasle.

Festival, koji je trajao od 01. do 16. jula, otvoren je u svjetskom trgovačkom centru Kapali Čaršiji, nastupom vojnih orkestara Mehtera , a svečanost otvaranja pratilo je više od 100 domaćih i međunarodnih medija iz 13 zemalja, uključujući Francusku, Italiju, Rusiju, Kinu i Singapur.

Ljubiteljima shoppinga Istanbul Shopping Fest omogućio je kupovinu najpoznatijih svjetskih brendova sa popustima do 70 posto, a organizatori festivala ove godine osmislili su 'Design Zones' u okviru kojih su predstavljeni poznati turski i inozemni dizajneri.

Također je festival poslužio i kao platforma za susret dizajna, umjetnosti i kulture, saopćeno je iz Ureda savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Turske u Bosni i Hercegovini.

Uz gotovo 200 domaćih i međunarodnih dizajnera u devet trgovačkih centara, i u Grand Bazaaru, 15 umjetnika koji su izložili svoje radove na isto toliko izložbi, 150 radionica i razgovora, više od 30 muzičkih i plesnih nastupa, ovogodišnji Istanbul Shopping Fest ove godine je ispunio obećanje i posjetiteljima omogućio drugačiji doživljaj shoppinga i posjete Istanbulu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza