Halcom servis SaaS - Model za digitalna bankarska rješenja

08.07.2021 11:40:10
Halcom servis SaaS - Model za digitalna bankarska rješenja

U Halcom SaaS razvijenom modelu, sva rješenja su instalirana u Halcom data centru.

Halcom servis kao usluga (SaaS) posjeduje model za digitalna bankarska rješenja i otklanja IT poteškoće povezane sa rješenjima elektronskog bankarstva. Upravo to dozvoljava bankama da efikasno i brzo realizuju nova on-line rješenja bez značajnih investicija u infrastrukturu i održavanje, koja obično prate takve poduhvate.

U Halcom SaaS razvijenom modelu, sva rješenja su instalirana u Halcom data centru. Iskusni i profesionalni tim obavlja sva održavanja i nadogradnje uz jednokratni trošak. Trenutno, naše SaaS usluge se isporučuju sa 3 regionalna data centra – Elektronskog Bankarskog Biroa (EBBs) - u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. Preko 74 banke iz 6 zemalja koristi svoje usluge rješenja elektronskog bankarstva na Halcom EBB platformi.

Među klijentima su banke koje traže ekonomičan način da isporuče besprijekorna elektronska bankarska rješenja za svoje klijente, kao i velike kompanije koje žele pouzdanog partera kome mogu da povjere obavljanje svakodnevnog poslovanja dok su oni fokusirani na svoju osnovnu djelatnost.

SaaS prednosti

Bez inicijalnog ulaganja

„Pay-as-you go“ (jednokratni) trošak struktura podrazumijeva kompletan softver, hardver i komunikacionu infrastrukturu

Multi-channel i multi segment

Rješenja na svim platformama (internet, mobilni uređaji, tablet) za sve korisničke segmente (stanovništvo, mala i srednja preduzeća, korporacije)

Pokrivanje nekoliko tržišta istovremeno

Pojedinačna instalacija za sve filijale banaka

PODIJELI:
TAGOVI: Halcom Saas rješenja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak