Sparkasse Bank se pridružila akciji 'Posadi Svoj Hlad'

Ekologija

Sparkasse Bank se pridružila akciji "Posadi Svoj Hlad"

Povodom Dana planete Zemlje Sparkasse Bank se pridružila velikoj akciji sadnje drveća pod nazivom "Posadi Svoj Hlad"

22.04.2021 13:33:21 / Izvor: Akta.ba

Povodom Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. aprila, Sparkasse Bank se pridružila velikoj akciji sadnje drveća pod nazivom "Posadi Svoj Hlad" otkupivši određenu količinu sadnica jasena, koje će tokom jesenje akcije sadnje biti zasađene u gradovima širom Bosne i Hercegovine, te na taj način doprinijeti stvaranju zelenih površina i poboljšanju kvalitete zraka u urbanim područjima.

U znak zahvalnosti dugogodišnjim klijentima, svaka sponzorisana sadnica nosit će biorazgradivu vezicu s imenom nekog od njih, kao i QR kodom za registraciju sadnice.

"Danas, kada se u svijetu obilježava Dan planete Zemlje, želimo poslati poruku o važnosti očuvanja i obnavljanja šumskog fonda u BiH pogotovo u urbanim područjima gdje nam je drveće i zelenilo itekako potrebno. Nadamo se da će generacije koje dolaze uživati u hladu jasena koje ćemo posaditi u ime naših klijenata na području cijele države, a mi ćemo se potruditi da i dalje pružamo podršku ovakvim akcijama", izjavili su iz Direkcije za marketing, komunikacije i kvalitet usluge Sparkasse Bank.

Akcija "Posadi Svoj Hlad" organizira se od strane NVO Zeleni Razvojni Centar a osnovi cilj projekta jeste posaditi sadnice drveća u gradovima širom Bosne i Hercegovine, kako bi se poboljšao kvalitet zraka u urbanim područjima i time doprinijelo u borbi protiv kilmatskih promjena.  U akciji "Posadi Svoj Hlad" mogu učestvovati pojedinci, kompanije i ustanove, dakle svi koji prepoznaju važnost ove problematike i koji žele dati dugotrajni doprinos njenom rješavanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija