Reciklaža e-otpada u OŠ Hasan Kaimija Sarajevo

21.10.2021 08:22:03

Povodom Međunarodnog dana e-otpada JU Osnovna škola Hasan Kaimija je organizovala aktivnosti pravilnog odlaganja otpada sa svojim učenicima

Povodom Međunarodnog dana e-otpada JU Osnovna škola Hasan Kaimija je organizovala aktivnosti pravilnog odlaganja otpada sa svojim učenicima, te na taj način dala svoj doprinos u ovome važnom ekološkom datumu i zaštiti naše okoline. U akciji je bilo 219 učesnika (učenici, roditelji, nastavnici, uposlenici škole), kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Statistike pokazuju da će do 2030. godine količina e-otpada godišnje biti 74 miliona tona, što znači godišnji rast 3-4%. Zbog toga moramo svoje navike da prilagodimo, te počnemo razmišljati koji su to najbolji načini da se smanji zagađenje i poveća stopa reciklaže. Jedan od njih je zasigurno pravilno odlaganje e-otpada u ulične e-kontejnere i zbrinjavanje e-otpada preko operatera ZEOS eko-sistem d.o.o.

Zajedno činimo promjene i osiguravamo čistu budućnost!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija