Novi kontejneri za elektro otpad u Tuzli i Živinicama

01.12.2021 08:26:42
ZEOS eko sistem Živinice Tuzla

ZEOS eko-sistem d.o.o. u okviru projekta Ekolucija – Revolucija ekološke svijesti će postaviti 13 kontejnera za elektro otpad u Tuzli i 4 kontejnera u Živinicama

Sredinom mjeseca novembra ZEOS eko-sistem d.o.o., u službi ovlaštenog operatera, a u okviru provođenja projekta Ekolucija – Revolucija ekološke svijesti, organizovao je sastanke sa ključnim učesnicima povodom uspostavljanja sistema odlaganja i sakupljanja elektro otpada. Projekat Ekolucija – Revolucija ekološke svijesti je sufinansiran od strane Challenge to Change projekta i Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku su definisani postojeći problemi, nedostatci i mogućnosti razvoja sistema upravljanja električnim i elektronskim otpadom, a najvažnija tema sastanka bila je predstavljanje mobilnog reciklažnog dvorišta i kontejnera za elektro otpad uz definisanje najboljih lokacija za njihovo postavljanje.

U okviru projekta u Grad Tuzla postaviti će se trinaest (13) kontejnera za elektro otpad, također u Grad Živinice postaviti će se ukupno četiri (4) kontejnera za elektro otpad.

Odložite elektro otpad u kontejner i učestvujte u zaštiti okoliša

Ulični e-kontejneri će građanima biti na raspolaganju od januara 2022. godine, a građani u njih će moći pravilno odložiti sve aparate promjera do 40 cm poput mobitela, laptopa, miksera, pegli, punjača, fenova, konzola za igrice, različitih alata, zvučnika i sl. ZEOS će se pobrinuti da elektro otpad iz kontejnera bude pravilno zbrinut skladu sa zakonom, kako bi se smanjio nivo zagađenja, a direktno povećala stopa reciklaže u našoj državi. Pored kontejnera u Gradu Tuzla građani će imati mogućnost korištenja i mobilnog reciklažnog dvorišta.

Sve lokacije kontejnera, njihove slike i adrese, građani će imati priliku pronaći na interaktivnoj karti klikom na link ovdje: KARTA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija