Za pet mjesnih zajednica Grada Gračanica dodijeljena računarska oprema

16.11.2021 12:07:50
Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini

Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini

U kabinetu gradonačelnika Gračanice upriličena je primopredaja računarske opreme za pet mjesnih zajednica Grada Gračanica koje su uključene u drugu fazu projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini" kojeg provodi Razvojni program Ujedninjenih nacija (UNDP) u BiH, a finansiraju Vlada Švicarske i Švedska.

Mjesne zajednice koje su, prema javnom pozivu, izabrane da se nađu u drugoj fazi projekta su Babići, Donja Lohinja, Donja Orahovica, Škahovica i Soko.

Računarska oprema koja će pomoći u radu vijećima mjesnih zajednica osigurana je kroz projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", a komplet za svaku od mjesnih zajednica sadrži desktop računar, multifunkcionalni uređaj i tablet. Vrijednost isporučene opreme je 15.795 KM.

Osnovni cilj projekta jeste kvalitetniji život građana BiH kroz osnažene, rodno odgovorne mjesne zajednice koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu, dok istovremeno predstavljaju primjer rada lokalnih samouprava u čijem fokusu su ljudi i služe kao katalizator za demokratske transformacije na lokalnom nivou.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi