U Travniku održana promocija filma "100 minuta Ženoina"

06.12.2021 07:34:48

U prostorijama Fakulteta za tehničke studije i Edukacijski fakultet Travnik održana je promocija filma "100 minuta Ženoina" koji je rezultat projekta "Ženoine"

U subotu, 04.12.2021. godine sa početkom u 18:00 u lijepom ambijentu konferencijske sale Fakulteta za tehničke studije i Edukacijski fakultet Travnik održana je promocija filma "100 minuta Ženoina" koji je rezultat projekta "Ženoine" (od riječi žene i heroina) koji realizira udruženje Grafx.ba a finansira UNDP i Švedska.

Film "100 minuta Ženoina" govori o 10 žena koje su svojim trudom i radom dale doprinos u (lokalnim) zajednicama širom BiH za vrijeme pandemije COVID – 19. 

Promociji su prisustvovale sve Ženoine koje su uzele učešće u snimanju filma, njih 10, koje su za sebe rekle da se ne smatraju posebnim, niti drugačijim od drugih žena i da su posao u doba pandemije stavile na prvo mjesto, ispred svega, doživljavajući to kao svoju obavezu i odgovornost prema okruženju u kojem žive i rade.

Konferencijska sala u kojoj se održala promocija bila je puna emocija, osjetila se energija koja je prisutne povezala i naglasila istinski značaj uloge žena u društvu i značaja ženskog liderstva.

Na kraju promocije dodijeljena su specijalna priznanja učesnicama projekta i otvoren je poziv za takmičenje "Moja Ženoina" -  za prijavu priče žena koje su također imali svoj utjecaj za vrijeme pandemije COVID-19.

"U narednim danima promovirat ćemo kratke filmove 10  Ženoina i podijeliti sa vama divno iskustvo projekta udruženja Grafx, kako bismo dali svoj doprinos u osnaživanju žena i promociji ženskog liderstva."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Slobodno vrijeme