Druženje sa djecom

Škola za male vatrogasce uspješno realizirana (Foto)

15.03.2023 07:40:46

Mališani JU Obdanište Travnik danas su bili mali vatrogasci i uživali u društvu sjajnih vatrogasaca Vatrogasnog društva "Turbe".

Mališani JU Obdanište Travnik danas su bili mali vatrogasci i uživali u društvu sjajnih vatrogasaca Vatrogasnog društva "Turbe".

Na prihvatljiv način, prilagođen predškolskom uzrastu djece, vatrogasci su demonstrirali opremu, pokazali vatrogasni kamion u koji su mališani uz asistiranje vatrogasaca i ulazili, a imali su priliku da i sami probaju kotistiti opremu koja je bila prihvatljiva za djecu.

Najviše oduševljenja izazvala je pokazna vježba sa vodom koju su djeca nagradila radosnim osmijesima i aplauzima što je cijelu atmosferu učinilo veselom i lijepom.

Druženje sa djecom nastavljeno je u holu fakulteta gdje smo za djecu pripremili krofne i sokove kao osvježenje nakon male škole.

Ispred Fakulteta za tehničke studije, prof. dr. Amra Tuzović i Edukacijskog fakulteta, doc.dr. Emina Terzić, uručile su zahvalnice Vatrogasnom društvu "Turbe" i JU Obdanište Travnik i zahvalile se na uspješno realiziranom projektu koji je dio programa manifestacije Dan Općine Travnik 2023.

"Uživali smo u današnjem danu a u nekim narednim objavama, kao dio naših priča, posvetit ćemo vrijeme našim današnjim partnerima i prijateljima, Vatrogasnom društvu “Turbe" i JU Obdanište Travnik. Naše aktivnosti u okviru manifestacije Dan Općine Travnik  20023 se nastavljaju u narednim danima."Pratite nas i učestvujte, zajedno sa nama, u našim projektima!" poruka je sa Fakulteta za tehničke studije Travnik.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje