Nove aktivnosti

Radno i svečano u razvojnom odjelu tekstilnog inženjerstva i dizajna

30.01.2023 08:34:51
Fakultet za tehničke studije Travnik

Studenti tekstilnog inženjerstva i dizajna sa profesorom doc.dr. Samirom Pačavarom i višom asistenticom Nikolinom Vuleta, pripremaju nove aktivnosti

Studenti tekstilnog inženjerstva i dizajna sa profesorom doc.dr. Samirom Pačavarom i višom asistenticom Nikolinom Vuleta, pripremaju nove aktivnosti sa kojim će se prezentirati studijski program i Fakultet u narednom periodu.

Kako je najavio profesor Pačavar, Fakultet za tehničke studije ima za jedan od ciljeva, da postane razvojni i istraživački centar u oblasti tekstilnog inženjerstva i dizajna, ne samo za Bosnu i Hercegovinu već i širi region. S obzirom na prostorne kapacitete i potencijale nastavnog osoblja koje Fakultet za tehničke studije ima, uz podršku partnerskih firmi, taj cilj je realno ostvarljiv.

Aktivnosti koje se poduzimaju i koje su planirane za naredni period usmjerene su u ostvarivanju navedenog cilja.

Podršku i pomoć u radu pružaju i partnerske firme Fakulteta - No1 - Sportska oprema i Absolute group, direktori mr.sci.dr.Nihad Selimović i doc.dr. Maid Omerović, koji je danas bio prisutan na maloj svečanosti sa kojom je odjel ozvaničio nove projekte ideje.

"Radujemo se novoj energiji i novim izazovima koji su pred nama."

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje