Svečana promocija

Promocija diplomanata i magistranata Fakulteta za tehničke studije (Foto)

09.05.2023 07:43:25

​U prelijepom ambijentu konferencijske sale Fakulteta za tehničke studije svečano je promovisana još jednu generacija magistranata i diplomanata fakulteta.

U prelijepom ambijentu konferencijske sale Fakulteta za tehničke studije svečano je promovisana još jednu generacija magistranata i diplomanata fakulteta.

Svečani protokol je vodila doc. dr. Emina Terzić, a prisutnim su se obratili predsjednik Upravnog odbora i osnivač fakulteta, mr. sci. dr. Nihad Selimović, voditeljica studija prof. dr. Amra Tuzović i dekan fakulteta prof. dr. Hrustem Smailhodžić.

U pozdravnom obraćanju predsjednik mr. sci dr. Nihad Selimović  osvrnuo se na studiranje u doba pandemije i izazove kroz koje su studenti prošli da bi došli do svog cilja. Također je naglasio značaj i odgovornost inženjerskih zvanja i poziva inženjera ali i i potrebu posvećenosti porodici i brizi za djecu kako bismo prevenirali situacije kojima svjedočimo u posljednje vrijeme a koje se dešavaju u našem okruženju. Uz zahvalnost na iskazano povjerenje pri odabiru studija, zaželio je diplomantima i magistrantima sretnu budućnost i uspješne karijere.

U svom obraćanju, kao voditelj studija, doc. dr. Amra Tuzović je prenijela emociju prvih susreta sa diplomantima i magistrantima i vremena koje su proveli zajedno na fakultetu, a danas dijele atmosferu promocije svojih diploma kada i zvanično postaju akademski građani. Uz poruke da se njihovo obrazovanje i ulaganje u sebe treba i dalje nastaviti i da od danas imaju drugu ulogu na fakultetu kao naši alumnisti poželjela je magistrantima i diplomantima puno sreće u privatnom i poslovnom životu.

Na kraju se diplomantima i magistrantima obratio dekan fakulteta prof. dr. Hrustem Smailhodžić koji je u svom govoru sa puno duše i emocija prenio važne misli i poruke za njihov dalji životni put. Naglasio je studentima da fakultet osjećaju i posmatraju kao svoju kuću i da su uvijek dobrodošli u porodicu Fakulteta za tehničke studije kao njeni članovi koja je današnjom promocijom ojačana novim inženjerima na čemu je Fakultet posebno ponosan.

Nakon uvodnih pozdravnih govora uslijedila je svečana dodjela diploma u kojoj je dekan fakulteta prof. dr. Hrustem Smailhodzić uručio diplome magistrantima i diplomantima.

Na kraju promocije u ime diplomanata i magistranata obratio se magistrant Eldin Smajić. Prenoseći svoje zadovoljstvo stečenim znanjem, uslovima studiranja i okruženja koje je fakultet napravio za studente, pohvalio je predanost i posvećenost djevojaka koje rade u studenstkoj službi što je velika podrška za sve studente na njihovom putu od početka studiranja do diplomiranja.

Pohvale su upućene i za akademsko osoblje i sve ostale službe na fakultetu što je uistinu veliki podstrek za još bolji rad fakulteta u budućnosti koja je pred nama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje