Obrazovanje nema alternativu

Školske torbe i pribor za djecu izliječenu od raka sa područja Grada Gračanica

06.09.2023 08:27:27
grad gračanica školske torbe Obrazovanje nema alternativu

Opći cilj projekta "Obrazovanje nema alternativu" bio je unaprijediti društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka te njihovih porodica.

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja “PIPOL” u sklopu projekta "Obrazovanje nema alternativu" čiji je generalni pokrovitelj Grad Gračanica, anatomskim  školskim torbama i školskim priborom obradovalo je  djecu i mlade  izliječene od raka i njihovu braću i sestre, sa područja grada Gračanice, koji pohađaju osnovno i srednje obrazovanje.

"Opći cilj projekta "Obrazovanje nema alternativu" bio  je unaprijediti društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka te njihovih porodica. Zahvaljujući podršci Grada Gračanice koji je i ove godine podržao obrazovanje djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, te njihove braće i sestre, nove anatomske školske torbe i školski pribor dobilo je desetero djece sa područja grada Gračanice.

Sredstvima iz Budžeta za 2023. godinu Grad Gračanica podržao je i organizaciju ljetnog rehabilitacionog kampa za djecu i mlade izliječene od raka sa područja ovog grada koji je održan sredinom avgusta, čime je i ove godine pokazao izuzetnu posvećenost i društvenu brigu prema ovoj izuzetno osjetljivoj populaciji, kao i našim naporima da unaprijedimo društveni položaj djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka, na čemu im se zahvaljujemo." – ističe Amra Saračević, predsjednica Udruženja.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi