Program neformalnog obrazovanja

Uspješno realizovana peta Zimska škola - Winter school & fest (Foto)

18.01.2023 08:47:34

Ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih škola koji žele aktivno djelovati kroz nevladin sektor i unaprijediti svoju lokalnu zajednicu.

Proteklog vikenda upriličena je završna ceremonija dodjele zahvalnica i certifikata Zimske škole koja se realizuje tokom zimskog raspusta svake godine. Oko 80 učenika srednjih škola i studenata je imalo priliku da kroz četiri različita programa i tematske radionice  uče o osnovama web programiranja, građanskom aktivizmu, tradicionalnim narodnim igrama i folkloru, te da pohađaju kurs fotografije.

Program Zimske škole provodi Vijeće mladih, u partnerstvu sa Gradom Gračanica, Društvenim i Omladinskim centrom Gračanica te Ministarstvom za kulturu sport i mlade TK.

Zimska škola (“Winter school & fest vol. 5 2023.”) koju već petu godinu zaredom organizuje Vijeće mladih Grada Gračanica, predstavlja jedinstven program neformalnog obrazovanja o aktivizmu mladih, liderstvu, komunikaciji i javnom nastupu u Bosni i Hercegovini.

Ciljna grupa su učenici osnovnih i srednjih škola koji žele aktivno djelovati kroz nevladin sektor i unaprijediti svoju lokalnu zajednicu.

Foto: Radio Gračanica

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Obrazovanje