Uručena sredstva za najugroženije penzionere sa područja grada Gračanica

08.10.2021 08:55:00
Uručena sredstva za najugroženije penzionere sa područja grada Gračanica

Kao i prethodnih godina Gradonačelnik je i ove godine uručio jednokratnu pomoć za oko 750 penzionera.

Gradonačelnik Nusret Helić posjetio je Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Gračanica a povod posjete je uručenje jednokratne novčane pomoći za najugroženije penzionere.

Kao i prethodnih godina Gradonačelnik je i ove godine uručio jednokratnu pomoć za oko 750 penzionera.

"Mi smo u ovoj godini, po Budžetu dobili 46.000 KM i evo danas dijelimo jedan dio tih sredstava. 740 penzionera dobit će po 50 maraka a tu odluku donijela je mjesna organizacija odnosno mjesni odbori. Jedan dio tih sredstava odvajamo i za penzionere koji leže 10 ili više dana u bolnici, odvajamo i  za vanredne jednokratne pomoći", naveo je u svom obraćanju Predsjednik udruženja Faruk Delić te dodao da Udruženje danas broj 3.820 penzionera i da se nažalost taj broj sve više smanjuje. Veliki je broj smrtnih slučajeva a malo novih članova.

Predsjednik se u ime penzionera zahvalio Gradonačelniku i na dodatnim sredstvima u iznosu od 15.000 KM za posmrtnine, koja su obezbijeđena Rebalansom Budžeta Grada.

U svom obraćanju Gradonačelnik Helić je istakao: "Zadovoljstvo je s vama raditi, zadovoljstvo je biti dio mjera koje vama pomažu. Vi ste ljudi koji ste zadužili ovo društvo, dali život radeći u firmama i privatno, zadužili, gradili i valja na nekakav način dati odgovor na sve to. Trudit ćemo se i dalje povećavati sredstva jer bez obzira kolika su ona nisu dovoljna svima."

Oktobar se obilježava kao mjesec posvećen starim osobama, dok se 25. oktobar obilježava kao Dan penzionera Federacije Bosne i Hercegovine.

PODIJELI:
TAGOVI: Grad Gračanica penzioneri

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi