Pomoć naujgroženijim penzionerima sa područja Grada Gračanica

07.10.2022 13:05:00
Pomoć naujgroženijim penzionerima sa područja Grada Gračanica

Gradonačelnik Helić je ove godine uručio jednokratnu pomoć za oko 700 penzionera, izrazivši zabrinutost zbog manjeg broja penzionera svake godine.

Gradonačelnik Nusret Helić posjetio je Udruženje penzionera/umirovljenika Grada Gračanica povodom dodjele jednokratne pomoći najugroženijim penzionerima sa područja grada.

Gradonačelnik Helić je ove godine uručio jednokratnu pomoć za oko 700 penzionera, izrazivši zabrinutost zbog manjeg broja penzionera svake godine.

"Koristim priliku da vas pozdravim i da vam zaželim dobro zdravlje. Mi kao lokalna zajednica u granicama svojih sredstava ipak razmišljamo o ovoj najugroženijoj kategoriji i izdvojili smo 65.000 KM ali nastojimo da ovu cifru konstantno povećavamo kao i broj pomoći svake godine. Drago mi je zbog vas jer ste vi rijetko udruženje koje ovako kvalitetno radi i drži vas na okupu ali žao mi je što neke aktivnosti morate platiti iz vašeg džepa. S podjelom jednokratne pomoći smo malo zakasnili iz razloga što nismo htjeli da se ova pomoć karakteriše kao predizborna kampanja. Smatram da smo time pokazali odgovornost ali evo najbitnije je da su sredstva konačno kod vas" rekao je između ostalog, Gradonačelnik Helić.

Predsjednik udruženja Faruk Delić je istakao da je ove godine 150 penzionera manje te da daleko veći broj članova udruženja umire nego što se učlanjuju novi penzioneri.

"Zahvaljujući dobro domaćinskom poslovanju i zahvaljujući vama i Gradskom vijeću koje je prepoznalo potrebe svojih sugrađana, mi uspijevamo da izdržimo i pandemiju i vjerujemo da nećemo doći u tu situaciju da ne možemo izdvojiti sredstva za posmrtnine i druge potrebe. M smo do danas uz vašu pomoć  podijelili oko 85.000 KM sredstava u vidu jednokratnih pomoći, paketa, plaćanja banjskog lječilišta, liječenje naših članova u bolnici i slično" rekao je Predsjednik udruženja Delić.

Predsjednik se u ime penzionera zahvalio Gradonačelniku a zatim su nastavili druženje uz priču i kafu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi