Benefiti za zaštitu životne okoline

03.08.2018 08:28:41
Benefiti za zaštitu životne okoline

Energy Star je program podržan od strane vlade USA da pomogne biznisima i pojedincima da zaštite okolinu kroz energetsku efikasnost.

Adensa d.o.o. Sarajevo je dio pokreta za konzervaciju električne energije i ovlašteni zastupnik EIS (Energy Integrated Solutions) prodaje, kompanije koja isporučuje sisteme za uštedu energije širom svijeta preko 35 godina.

Benefiti za zaštitu životne okoline

Energy Integrated Solutions je Energy Star partner. Energy Star je program podržan od strane vlade USA da pomogne biznisima i pojedincima da zaštite okolinu kroz superiornu energetsku efikasnost.

Vrlo je dokumentovano da energy Projekt:

  • Demonstrira i pokazuje vrijednost reducirane emisije iz Energy Projekta
  • Povećava vrijednost kompanije
  • Povećava produktivnost i potencijal troškova rada
  • Osnažuje imidž kao odgovorni korporativni građanin
  • Osnažuje imidž kao dobro upravljana kompanija

Redukcija emisije gasova

Trgovina emisionim pravima ili ugljen-dioksidom je efikasan način da prodate ugljen-dioksid kredite i postignete smanjenje emisije gasova staklene bašte pri najnižim troškovima. Kompanije uveliko prepoznaju da su klimatske promjene, glavni strateški, ekonomski i konkurentski izazovi.

Kompanije su shvatile da, preduzimanje akcija na klimatskim promjenama uključujući energetske projekte kao sto je ovaj, će unaprijediti konkurentnu poziciju njihove kompanije na tržištu.

Redukcija emisije gasova koja se ostvaruje koristeći ovaj EIS-ov energetski projekat uključuje, ugljen-dioksid(CO2), koji je primarni uzročnik formiranja gasova staklene bašte koji uzrokuje globalno zagrijavanje. Tu su još sumpor-dioksid, azot-oksid i živa. Najveći proizvodjači CO2 su termoelektrane.

Smanjenje proizvodnje znači indirektno smanjenje proizvodnje CO2.

Za 1KWh u potrošnji potrebno je proizvesti 3KWh u proizvodnji, pa se uštedom u potrošnji smanjuju potrebe za proizvodnjom. Tu se vidi direktan uticaj ovog projekta na zagađenje okoline.

Godišnja redukcija emisije gasova

Kalkulacija godišnje redukcije emisije gasova bazirana na implementaciji predloženog Energy Projekta.

Bazirano na godišnjoj uštedi od 100.000 KWh vi ćete reducirati:

- Ugljen-diksid: 70 307 kg,

- Ulje: 58 barela,

- Ugalj: 44 tone,

- Sumpor-diksid: 534 kg.

Ovo je ekvivalentno redukciji emisije CO2 za 13 automobila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Ekologija