MK Group donacija

Filantropi

700.000 eura za bebe zaposlenih u MK Group i porodilišta u regionu

Na regionalnom skupu "Podrška porodici" dodijeljene novčane subvencije novim roditeljima u grupaciji i obilježen početak realizacije donacija porodilištima širom regiona.

13.12.2021 13:53:31 / Izvor: Akta.ba

Petu godinu zaredom, MK Group u okviru programa "Podrška porodici" nagrađuje svoje zaposlene u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, koji su se tokom godine ostvarili u ulozi roditelja. Ove godine aktivnost je proširena na veliki društveno odgovorni projekat ukupne vrijednosti 700.000 eura, kojim su obuhvaćena i porodilišta iz Bosne i Hercegovine.

U 2021. ova regionalna grupacija bogatija je za 152 bebe, a ukupna suma izdvojena za tu namjenu iznosi više od 6,5 miliona dinara (blizu 110.000 KM).

"MK Group već pola decenije dodjeljuje novčane subvencije zaposlenima koji su postali roditelji. To je jedna lijepa tradicija koja govori o odgovornosti i brizi za zaposlene. Na ovaj način pokazujemo da smo uz naše kolege u značajnim i posebnim momentima. Do sada je kroz program ’Podrške porodici’ nagrađeno 700 porodica i 1.150 beba ukupnom sumom koja prelazi 37 miliona dinara“, istakao je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group, na regionalnom skupu koji je organizovan u Beogradu ovim povodom.

Jelena Galić, predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke, navela je da i bankarska grupacija realizuje isti program za svoje zaposlene u AIK Banci i Gorenjskoj banci. "Izuzetno mi je drago da već drugu godinu zaredom baš iz naše bankarske grupe dolazi najveći broj novorođenih beba i da ih ove godine ima još više nego prošle. Uvijek se radujemo novim članovima naše AIK porodice i upravo zato, kao banka okrenuta budućnosti, ulažemo u djecu i nove naraštaje", ukazala je Galić na događaju.

Ovogodišnje proširenje "Podrške porodici" obuhvata donacije porodilištima širom regiona. Tim povodom, na regionalnom skupu učestvovali su i predstavnici porodilišta iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Oni su zajedno sa potpredsjednikom MK Group Aleksandrom Kostićem simbolično obilježili početak realizacije donacija.

aleksandar kostić

Aleksandar Kostić

"Dolazak djeteta važan je trenutak za život svake porodice, ali i za cijeli narod. Upravo to je bio motiv da naš program ’Podrške porodici’ proširimo. Ove godine podržavamo ne samo porodice naših zaposlenih, već i buduće roditelje u zemljama regiona u kojima poslujemo. Cilj nam je da pružimo sistemsku podršku porodičnoj politici i mjerama za podsticaj nataliteta. U čitavom regionu godišnje se rodi oko 140.000 beba i mi želimo da pomognemo da dođu na svijet u što boljim uslovima", izjavio je Kostić. On se zahvalio predstavnicima porodilišta koji su svojim prisustvom uveličali regionalni skup, ali i ministrima zdravlja iz pomenutih zemalja regiona koju su pružili podršku ovom projektu i pomogli u izboru porodilišta kojima su dodijeljene donacije.

Po dogovoru sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH donacija je dodijeljena Općoj bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš" u Sarajevu, dok je u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske donacija upućena ginekološko-akušerskom odjeljenju Bolnice "Dr Mladen Stojanović" u Prijedoru i odjeljenju ginekologije Bolnice Gradiška. 

Dr Armina Rovčanin, specijalista ginekologije Opće bolnice "Prim. dr Abdulah Nakaš" iz Sarajeva na regionalnom skupu u Beogradu je poručila da će ova vrijedna donacija biti uložena u laparaskopski blok bolnice, odnosno liječenje steriliteta, te da će to doprinijeti olakšanju rada i poboljšanju nataliteta, što je veoma važno s obzirom na sveprisutnu bijelu kugu.

Na vrijednoj donaciji zahvalili su se i dr Danica Gubić Plemić, načelnica ginekološko-akušerskog odjeljenja "Dr Mladen Stojanović" iz Prijedora, kao i dr Dejan Gvozden, načelnik odjeljenja ginekologije Bolnice Gradiška. Gubić Plemić je istakla da prijedorsko porodilište radi od 1986. godine, ali da nije zabilježilo veća ulaganja, te da će ova donacija mnogo značiti ne samo trudnicama i mladim ljudima, već i svim građanima, dok se Gvozden  zahvalio u ime svih budućih majki, porodilja i njihovih beba.

Pored ovih zdravstvenih ustanova, donacije u okviru programa "Podrška porodici" realizuju se u još četiri porodilišta u regionu. U njima se ukupno svake godine rodi oko 16 hiljada beba. Renovirana odjeljenja, odnosno novu opremu i uređaje, dobit će i Kliničko bolnički centar Sestara Milosrdnica u Zagrebu, UKC Ljubljana KBC "Dr Dragiša Mišović" u Beogradu i porodilišta Opšte bolnice "Danilo I" na Cetinju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi