Primopredaja sanitetskog vozila za potrebe Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš

02.04.2021 12:40:37
Primopredaja sanitetskog vozila za potrebe Opće bolnice Prim.dr. Abdulah Nakaš

Općina Novo Sarajevo je ustupila na korištenje sanitetsko vozilo za potrebe Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".

Općina Novo Sarajevo je ustupila na korištenje sanitetsko vozilo za potrebe Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš". Primopredaja je izvršena ispred ove zdravstvene ustanove u prisustvu načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i direktora Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Ovo je nastavak aktivnosti Općine Novo Sarajevo kako bi se građanima, ali i medicinskim ustanovama pružila neophodna pomoć za vrijeme pandemije koronavirusa.

U cilju pomoći i pružanja podrške najugroženijoj populaciji stanovništva, krajem prošle sedmice, Općina Novo Sarajevo je dodijelila putničko motorno vozilo marke NISAN – tip PATHFINDER za potrebe timova OO Crvenog križa Novo Sarajevo. Kako bi najranjivija  populacija građana smanjila svoje kretanje, kontakte i mogućnost zaraze virusom COVID 19, Služba za civilnu zaštitu u saradnji sa Općinskom organizacijom Crvenog križa Novo Sarajevo oformila je deset timova, po dva volontera, koji zajedno sa sekretarima novosarajevskih mjesnih zajednica pružaju pomoć i podršku starijim i ugroženim kategorijama stanovništva. Timovi obilaze rizične i ugrožene kategorije stanovništva na području Općine, te im pružaju neophodnu pomoć u nabavci lijekova  i  prehrambenih artikala, kao i dostavu toplog obroka.

Na ulazu u Službu radiološke i ultrazvučne dijagnostike Doma zdravlja Novo Sarajevo, a kako bi se održavala propisana distanca i usmjeravanje pacijenata u ulici Bihaćka, postavljena je zaštitna ograda u dužini od 32 metra, te ograda u dužini  od 20 metara prema  Drive in COVID punktu. Postavljene su, također i dvije pagode sa klupama u cilju  zaštite pacijenata, korisnika usluga Doma zdravlja u slučaju vremenskih neprilika.U cilju zaštite medicinskog osoblja, Općina Novo Sarajevo je u prethodnom periodu dodijelila određenu količinu zaštitne opreme i  dezinfekcionih sredstava ovoj ustanovi.

Ispred objekata III Policijske uprave u ulici Zmaja od Bosne broj 15, na mjestima  izdavanja putnih isprava i drugih dokumenata, postavljena je ograde u dužini 40 metara čime su poboljšane epidemiološke mjere po pitanju smjera kretanja i održavanja propisane distance.

Općina Novo Sarajevo nastavit će provoditi aktivnosti, u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima, koje su usmjerene na preventivnom djelovanju u suzbijanju širenja infekcije izazvane virusom COVID-19.

PODIJELI:
TAGOVI: sanitetsko vozilo Hasan Tanović

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi