Preventova donacija Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš

29.04.2020 11:58:46
Preventova donacija Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš

Vrijedna donacija za Opću bolnicu

Uprava Prevent grupacije u Bosni i Hercegovini donirala je Općoj bolnici Prim. dr. Abdulah Nakaš 10 hiljada hirurških maski i 50 zaštitnih odijela, za medicinsko osoblje ove zdravstvene ustanove. Ukupna vrijednost donacije iznosi 10 hiljada KM.

Iz Preventa su naveli da su ovom donacijom željeli kolektivu Opće bolnice pružiti podršku, jer su prepoznali veliki doprinos zdravstvenih radnika u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Prim. dr. Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice,  u ime svih uposlenika je zahvalio Preventu na vrijednoj donaciji.

"Zaštitna odijela su napravljena prema našim uputama od specijalnog materijala, koji u velikoj mjeri štititi medicinsko osoblje tokom rada s eventualno zaraženim pacijentima. Sretni smo da je domaća firma efikasno i brzo proizvela zaštitna odijela, koja su našem osoblju pružila veliku dozu sigurnosti. Također, od početka pandemije svi uposlenici Opće bolnice su obavezni da tokom boravka u ustanovi nose zaštitne maske i svakodnevno ih mnogo trošimo. Zbog toga je i donacija hirurških maski od velike koristi i dobro je došla" - kaže direktor Kravić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi