Prevent Grupacija uručila donaciju organizaciji Hope and Homes for Children

07.02.2019 12:05:50

Prevent Grupacija donirala namještaj za Dnevni centar za djecu pod rizikom od razdvajanja

Prevent Grupacija danas je uručila donaciju organizaciji Hope and Home for Children u BiH. Podrška projektu pod nazivom „Transformacija KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja u niz novih usluga koje će podržati odrastanje u porodičnom okruženju“  je realizovana kroz  donaciju namještaja za opremanje prostorija Dnevnog centra za djecu pod rizikom od razdvajanja.

“Pevent Grupacija ove godine slavi jubilarnu godišnjicu postojanja, a kroz niz aktivnosti koje realiziramo sa našim uposlenicima i različitim institucijama. Naša misija stvaranja boljeg društva i ulaganja u održivi razvoj traje već 20 godina.  Zadovoljstvo nam je da smo donacijom vlastitih proizvoda omogućili ugodan boravak za 30 djece, kojima će svakog dana biti obezbijeđen topao obrok i igra uz edukativne sadržaje,“ izjavila je Aida Salkić, Rukovodilac Korporativnih komunikacija Prevent Grupacije. U okviru ove saradnje donirane su sofe, stolovi i ormari za opremanje dvije prostorije u Dnevnom centru.

Organizacija Hope and Homes for Children BiH je nevladina, neprofitna organizacija koja je aktivna u Bosni i Hercegovini od 1994. godine. Rad organizacije je usmjeren na zamjenu institucionalnog staranja s porodičnim rješenjima za djecu bez roditeljskog staranja i djecu čiji su roditelji u stanju socijalne pomoći.

„Otvaranje Dnevnog centra za djecu pod rizikom od razdvajanja će obezbijediti visoko kvalitetnu brigu o djeci iz porodica koje su pod rizikom od razdvajanja, kako bi njihovi roditelji bili u mogućnosti da odlaze na posao, studiraju ili prisustvuju terapeutskim radionicama koje će biti organizovane u sklopu Servisa za podršku porodicama i djeci. Na ovaj način će se preventirati napuštanje djece i smještaj u instituciju a djeca će s druge strane dobiti profesionalnu njegu, topao dom i kvalitentu edukaciju“, izjavila je direktorica organizacije Anisija Radenković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi