Nova donacija firme Prevent za obdanište Sunce

01.08.2014 15:59:39

Nakon što je firma Prevent 2012. godine u adaptaciju zgrade JU dječije obdanište Sunce uložila oko 65.000,00 KM i u ovoj godini zahvaljujući firmi Prevent izvode se radovi na izmjeni podkrova sa izolacijom i uređenja prostorija zgrade.

Nakon što je firma Prevent 2012. godine u adaptaciju zgrade JU dječije obdanište Sunce uložila oko 65.000,00 KM u sklopu koje je urađena termo fasada, zatim izmjenjena stolarija, zamjenjen laminat u sobama, te zamjenjen jedan dio namještaja i u ovoj godini zahvaljujući firmi Prevent izvode se radovi na izmjeni podkrova sa izolacijom i uređenja prostorija zgrade.

Povodom pomenute adaptacije zgrade JU dječije obdanište Sunce, načelnik Općine Goražde dr. sci. Muhamed Ramović sa saradnicima i direktor firme Prevent Haris Rahman danas su posjetili obdanište kako bi uvidjeli kako teku radovi.

Načelnik dr. sci. Muhamed Ramović je iskazao zahvalnost firmi Prevent koja je i drugi put izdvojila sredstva za adaptaciju zgrade obdaništa Sunce kako bi mališani koji borave u pomenutom objektu imali još bolje uslove, te dodao "Pored toga što je preko hiljadu ljudi sa područja općine Goražde uposleno u ovoj uspješnoj kompaniji, sretni smo da su ponovo ovdje počeli sa projektima adaptacije i rekonstrukcije našeg obdaništa. Ukupna vrijednost sa ranijim ulaganjima u obdanište Sunce je preko 100.000,00 KM, to je jedna velika donacija. Cijenimo to i zahvalni smo što su baš odabrali obdanište Sunce. Naravno, oni su prije dvije godine pomogli izgradnju nove ambulante u Vitkovićima, gdje su zajedno sa Općinom Goražde sufinansirali projekat u iznosu od 60.000,00 KM, zatim bili su najveći donatori kada je u pitanju izgradnja Spomen obilježja ubijenoj i nastradaloj djeci Goražda 1992-1995. godina i niz drugih projekata. Zaista u ime Općine Goražde, u ime građana veliko hvala firmi Prevent i našem Harisu Rahmanu koji ima razumjevanja".

"Ovo je nastavak naše saradnje sa obdaništem Sunce, ovdje ide većina naše djece sa lijeve strane Drine  tako da smo mi  uvidjeli da treba pored dosadašnjih donacija koje smo radili i koje su bile za utopljavanje i stolariju na objektu obdaništa, sada smo išli korak dalje. Trenutno radimo podkrov sa izloacijom po najnovijim standardima, kao i krečenje i zamjenu pločica u kupatilima", naglasio je direktor firme Prevent, Haris Rahman.

Prilikom posjete direktorica JU dječije obdanište Sunce Elma Bučo istakla je "Ovim putem želim od sveg srca zaista da se zahvalim privrednom gigantu Prevent, Nijazu Hastoru i direktoru Harisu Rahmanu što su prepoznali važnost ove institucije, važnost predškolskog odgoja i važnost djece ovoga grada, koja su naša budućnost. Zahvalni smo što su izrazili želju da im stvore adekvatne uslove i boravak u ovoj javnoj ustanovi. Zahvaljujući svima njima mi ćemo ovu školsku godinu započeti u potpuno opremljenim prostorijama a ovo nije prvi put da Prevent investira u naše obdanište".

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi