Filantropi

Aksina čarobna jelka sa velikim srcem

Aksa, kao društveno odgovorna kompanija, kojoj je briga o najmlađim prioritet već skoro tri decenije, željela da učini nešto čime bi praznici ove godine bili posebni djeci.

30.12.2021 12:02:30 / Izvor: Akta.ba

Poslednji mjesec u godini donosi mnoštvo praznika, trenutaka kada se tradicionalno okupljaju porodice, a domovi su ispunjeni harmonijom, ljubavlju i radošću. Međutim, oko nas postoje najmlađi koji nikada nisu osjetili taj praznični duh u toplom domu.

Mnogi od njih nikada nisu okitili jelku ili otpakovali poklone koji se nalaze ispod nje, Aksa, kao društveno odgovorna kompanija, kojoj je briga o najmlađim prioritet već skoro tri decenije, željela da učini nešto čime bi praznici ove godine bili posebni djeci koja nisu imala prilike da ga dožive kao i većina njihovih vršnjaka.

Tako su u domovima za djecu bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Domu Rada Vranješević u Banjaluci i Dječijijem domu Mostar organizovali nagradno takmičenje koje je probudilo duh praznika kod ove divne dječice. 

Djeca uzrasta od 5 do 11 godina, koja su smještena u ovim domovima su  imala zadatak da nacrtaju novogodišnju jelku, baš onakvu kakvu bi željeli da imaju, a žiri je od pristiglih crteža izabrao pobedničke i okitili su baš takvu jelku u svakom od tri doma i "zatrpali" mališane novogodišnjim darovima.

Aksa svima želi sretne praznike i poziva sve kompanije koje su u mogućnosti da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. 

 

PODIJELI:

TAGOVI: #Aksa #čarobna jelka

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi