Novi prostor, novi namještaj

Zaposleni iz Prointera darovali "Djecu svjetlosti"

13.01.2023 12:18:25
Prointer ITSS donacija

Zaposleni iz kompanije Prointer ITSS obradovali "Djecu svjetlosti" novim namještajem

Za deceniju i po postojanja, mnoga djeca sa autizmom i njihove porodice upamtile su ih samo po dobrom. Pored redovnih tretmana psihologa, defektologa, logopeda, Udruženje "Djeca svjetlosti" iz Banjaluke pomaže i muzikoterapijom, kao i kreativnim i kulinarskim radionicama koje su uvijek pune. Baš zato im je svaka pomoć i donacija dobro došla, a ono što im je stiglo od zaposlenih iz kompanije Prointer ITSS, članice Infinity International Group i to na njihovu inicijativu, posebno ih je obradovalo.

Radi se o stolovima, stolicama, traci za trčanje i didaktičkim sredstvima za rad kojima će opremiti dodatni, novi prostor u koji se useljavaju.

"Dobili smo još malo dodatnog prostora za rad koji nam je bio potreban, a za njegovo opremanje zaista nam je trebala donacija. Od srca se zahvaljujemo zaposlenima u Prointeru što su se baš nas sjetili i poklonili nam ono što nam je u ovom trenutku bilo najpreče", kaže Tijana Milanković, psiholog u ovom udruženju.

Tijana napominje da udruženje ima pomoć i od Grada Banjaluka, ali se troškovi stručnih lica i brojnih aktivnosti koje unapređuju život osoba sa autizmom, tim sredstvima teško mogu pokriti.

Koliko god borba za opstanak i kvalitetan rad bila teška, "Djeca svjetlosti" uvijek imaju planove i ideje, pa u ovoj godini planiraju nove radionice i usluge. Zbog takvih planova, ali i svega onog što su dosad uradili, imaju i sve više korisnika. Trenutno ih je 46, od čega je 40 maloljetnika.

Ono što su postigli i ono što tek planiraju, dovoljan je razlog da ih u ovim prazničim danima obradujemo, kažu u Prointeru, čiji su zaposleni, na inicijativu rukovodilaca sektora, sličnu akciju organizovali i prošle godine u domu "Rada Vranješević".

"Kao i prošle godine, i sada su se sve kolege rado odazvale i uključile, kako bismo praznični duh obogatili humanošću i solidarnošću. "Djeca svjetlosti" uljepšala su i olakašala život mnogima i zato je pravo zadovoljstvo na izmaku praznika biti dio ovakve priče. Naravno, kao i svih prethodnih godina, i ubuduće ćemo biti dio svih sličnih priča i akcija na dobrobit društvene zajednice", kaže Đorđe Mrđa, marketing menadžer u Prointeru.

Udruženje "Djeca svjetlosti" osnovano je 2008. godine i od tada je desna ruka roditeljima čija djeca imaju problem sa autizmom, jednim od najtežih razvojnih poremećaja koji teško pogađa čitavu porodicu.     

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi