Humanitarnom 'Trkom za život' na Jahorini skupljeno 17.000 KM

Filantropi

Humanitarnom "Trkom za život" na Jahorini skupljeno 17.000 KM

Humanitarnom akcijom prikupljeno je 17.000 KM za spas teško oboljele djece iz programa OTVORENE MREŽE.

26.02.2019 11:06:04 / Izvor: Akta.ba

Humanitarna "Trka za Život" u organizaciji OTVORENE MREŽE i Olimpijskog centra Jahorina uspješno je realizovana u nedelju 24. februara na Jahorini. Ovom humanitarnom akcijom prikupljeno je 17.000 KM za spas teško oboljele djece iz programa OTVORENE MREŽE.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić, rekao je: "Ovo je zaista veliki dan za Jahorinu, presrećan sam što smo bili domaćini i mjesto gde ste svi došli da date doprinos našem malom borcu Merjem, jer ona samo uz našu pomoć može da prevaziđe stanje u kojem se nalazi i da nastavi sa normalnim životom i željno je očekujem da nam se pridruži na stazama sljedeće godine."

Ljevnaić je pohvalio sve one koji su na bilo koji način dali doprinos projektu i iskazao ogromnu zahvalnost: "Želio bih da se zahvalim svima koji su prisustvovali trci ili na drugi način pomogli da se sredstva prikupe, hvala ministarki Kovač koja nam se pridružila, Ambasadorima Velike Britanije i Španije, svim sponzorima Plantaže, Prointer, Raptor, Just Watch, Denis Toys, Vispak, Banjalučka pivara, Coly, Batku i djevojkama iz OTVORENE MREŽE  koji su posljednjih mjesec dana danonoćno radili na pripremi i popoularizaciji humanitarne Trke za  život. Naravno, posebnu zahvalnost dugujemo I aktuelnoj MISS BIH Anđeli Paleksić kao i Nikolini Kovač, Dalal Midhat, Amelu Ćuriću i Adisu Škalju koji su pjevajući na žurci nakon trke dali nesebičnu podršku akciji punoj ljubavi, razumijevanja i podrške za one kojima je u ovom trenutku najpotrebnija."

"Ovo je jedna priča u kojoj jedan od uspješnih pobjednika trke kaže da je ovo danas ovde, bratstvo i jedinstvo svih nas. Ambasador Britanije je danas skijao za nas, Zamjenik Ambasadora Španije je skijao a Ambasador Španije je dodijelio nagradu. Za našu djecu, danas su se naši klinci borili za klince. Ovo je jedna od najboljih priča OTVORENE MREŽE. Hvala Olimpijskom Centru Jahorina, hvala svima vama," istakao je dr Almir Čehajić Batko, predsjednik OTVORENE MREŽE.

Humana strana Jahorine iskazana je u potpunosti u nedelju, kada se jahorinskim padinama spustilo više od 70 takmičara sa jednim, zajedničkim, ciljem a to je podrška života i širenje pravih ljudskih vrijednosti ljubavi, dobrote i humanosti. Jahorinske staze su bile prepune i onih koji su svoju podršku dali kupovinom posebno dizajniranih majica i narukvica humanitarne "Trke za život". Pored takmičenja, odlične atmosfere i dobrog provoda Jahorina je odisala humanošću i prijateljstvom ali i obećanjem da će ovakve akcije postati tradicija.

Iz Olimpijskog centra Jahorina su nastavili sa nikad boljom sezonom i najavili Jahorinski spektakl koji će 8. marta uveseliti sve goste planine koncertima Dragane Mirković, Nikoline Kovač i Dejana Petrovića sa Big Bendom, te napomenuli da će tog dana sve dame imati pravo gratis skijanja kao poklon OC Jahorina povodom praznika žena.

Najbolje plasirani na "Trči za život":

DJECA:

SVIT ROZMAN

LAURA ZUPAN

NOVAK ĐERIĆ

 

ŽENE:

KRISTINA KUSMUK

SARA LUČIĆ

MARIJA TUCAKOVIĆ

 

MUŠKARCI:

STRAHINJA ĐOKANOVIĆ

JOŠKO SVRDALO

ALEKSI ĐAKOVIĆ

 

NAJBOLJI BORDER:

DALIBOR MILOŠEVIĆ

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi