Tri magična R: Reduce, Reuse i Recycle

24.11.2014 14:07:53
Tri magična R: Reduce, Reuse i Recycle

Na koji način najbolje pomoći očuvanju okoline? Pomoću tri magična R. Reduce. Reuse. Recycle.

Eko Život d.o.o. Tuzla je ovlašteni BH operater sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom na području Federacije BiH .

Djelatnost operatera Eko Život d.o.o. Tuzla je obezbjeđenje uvjeta za funkcionisanje sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom u skladu sa principima zaštite okoliša, važećim zakonskim propisima i međunarodnim standardima.

Na koji način najbolje pomoći očuvanju okoline? Pomoću tri magična R.

Reduce - Izbjegavanje otpada - što čini najvažniju kariku u sistemu upravljanja otpadom i zaštite okoliša. Jedan od načina izbjegavanja otpada je da u trgovinu nosite vlastitu torbu ili ceger.

Reuse - Ponovna upotreba otpada - predstavlja postupak kojim se otpad koristi za istu svrhu za koju je orginalno i napravljen. To uključuje i poklanjanje starog materijala poput namještaja, odjeće, obuće, itd.

Recycle - Recikliranje - postupak sakupljanja odbačenih proizvoda, razvrstavanje i njihovo pretvaranje u nove materijale za izradu novih proizvoda slične ili iste namjene. U recikliranje spada sve što se može ponovno iskoristiti, a da se ne baci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi