Nastavak prijateljstva

Grad Sarajevo nastavio je podržavati rad SOS Dječijih sela u BiH

13.03.2023 16:24:15
grad sarajevo sos dječija sela donacija

Grad Sarajevo donirao 32.000 KM SOS Dječijim selima u BiH

Grad Sarajevo nastavio je podržavati rad SOS Dječijih sela u BiH te su i ove godine odlučili donirati 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova jedne porodice. Povodom potpisivanja ugovora o donaciji, SOS Dječije selo Sarajevo posjetila je gradonačelnica Benjamina Karić koja se sastala sa nacionalnom direktorom SOS Dječijih sela u BiH Malikom Garibijom.

„Grad Sarajevo je i ove godine sa 32.000 KM podržao jednu porodicu koja sa puno energije i ljubavi brine o osnaživanju i razvoju djece bez roditeljskog staranja. Svako dijete ima pravo da odrasta u porodici, zaštićeno, sretno i ohrabreno. Od bezbrižnog djetinjstva do svoje sigurne i uspješne samostalnosti. Hvala nacionalnom direktoru Maliku Garibiji i timu profesionalaca SOS Dječijih sela u BiH, proglašenog od posebnog značaja za Grad Sarajevo u 2022. godini“, poručila je gradonačelnica Benjamina Karić.

“Sretni smo što imamo podršku institucije kao što je Grad Sarajevo koja je SOS Dječija sela u BiH proglasila organizacijom od posebnog značaja za Grad Sarajevo. Mi djeci i mladima nastojimo pružiti sigurno i sretno odrastanje u porodičnom okruženju, a to možemo samo uz podršku posvećenih donatora, naših prijatelja, a Grad Sarajevo to sigurno jeste, i iz godine u godinu to potvrđuju. Osim vrijedne donacije za podršku jednoj porodici, iz Grada Sarajevo su u protekloj godini donirali i 30.000 KM za rekonstrukciju vodovodne mreže u cijelom SOS Dječijem selu Sarajevo. Od srca smo im zahvalni za podršku i istinsko razumijevanje naše misije“, izjavio je nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija.

Nakon potpisivanja ugovora o donaciji, gradonačelnica Benjamina Karić posjetila je i jednu porodicu.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH pruža brigu za djecu i mlade bez roditeljskog staranja, a kroz Program jačanja porodica direktno podržava i socijalno ugrožene porodice. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na web stranici www.sos-ds.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi