Donacija u iznosu od 15.000 KM

Općina Novi Grad nastavlja podržavati porodice iz SOS Dječijih sela u BiH

28.04.2023 13:52:44
SOS djecija sela Opcina Novi Grad donacija

Općina Novi Grad izdvojila je iz godišnjeg budžeta 15.000 KM za sufinansiranje dijela troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela Sarajevo

Općina Novi Grad izdvojila je iz godišnjeg budžeta 15.000 KM za sufinansiranje dijela troškova jedne porodice iz SOS Dječijeg sela Sarajevo. Povodom potpisivanja ugovora o donaciji pomoćnik općinskog načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić sastao se sa nacionalnim direktorom SOS Dječijih sela u BiH Malikom Garibijom.

„Sretni smo što možemo biti dijelom misije da nijedno dijete ne odrasta sama i podržati rad organizacije kao što je SOS Dječija sela u BiH. Transparentnost u radu i posvećenost odgoju djece i mladih je motivacija da iz godine u godinu finansijski podržavamo porodice iz SOS Dječijih sela i Centar za rani rast i razvoj. Kao institucija koja kontinuirano pruža pomoć osjećamo potrebu da pozovemo i ostale lokalne institucije da podrže organizaciju jer samo zajedno možemo osnažiti naše društvo“, izjavio je pomoć općinskog načelnika Tajib Delalić.

Osim što izdvaja sredstva za sufinansiranje troškova jedne porodice, Općina Novi Grad godinama podržava i rad Centra za rani rast i razvoj te je jedan od značajnijih i stabilnijih lokalnih partnera organizacije.

„Više od decenije imamo značajnu podršku Općine Novi Grad gdje je i smješteno naše selo u Sarajevu. Kao lokalni partner pomažu nam u osiguravanju visokog kvaliteta brige koju pružamo djeci bez roditeljskog staranja, ali i porodicama iz zajednice kroz rad našeg Centra za rani rast i razvoj. Godišnje podržimo više od 300 djece i 200 roditelja kroz aktivnosti Centra, stoga možemo reći da zajedno sa našim lokalnim partnerom, Općinom Novi Grad jačamo zajednicu i osnažujemo cijele porodice, i zbog toga smo im istinski zahvalni“, izjavio je nacionalni direktor organizacije Malik Garbija.

Više informacija o radu SOS Dječijih sela u BiH i kako pomoći možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi