Postani Kum ili Kuma

Mnogo malih koraka, može donijeti jednu veliku promjenu

17.10.2023 08:30:55
postani kum sos dječija sela

Pomozi da napravimo promjenu u dječijem životu.

Šta kumstvo podrazumijeva?

Postati Kum/a znači da kontinuirano mjesečno donirate porodicama koje žive u SOS Dječijim selima u BiH.

Najjednostavniji način je putem online forme, ili aktiviranjem trajnog naloga u svojoj banci putem kojeg jednom u mjesecu na račun SOS Dječijh sela u BiH uplaćujete iznos koji sami odredite (10, 15, 25…50 KM). Ukoliko nakon određenog vremena budete željeli prekinuti kumstvo, u svakom trenutku možete odustati.

Kumovi su važni za:

  • Odrastanje djece u porodicama u dva SOS Dječija sela
  • Sretno djetinstvo 147 mališana
  • Pokrivanje tekuhić troškova za 31 porodicu

Djeca odrastaju u porodičnom okruženju

Djeca žive u SOS porodici, gdje im je pružena emocionalna sigurnost, te mogućnost da razvijaju nove i trajne veze unutar SOS porodice.

SOS roditelj je stručno osposobljen da vodi brigu o djeci, ali istovremeno surađuje sa drugim uposlenicima kako bi zajedno zadovoljili sve razvojne potrebe djece. Prihvatiti dijete kao svoje i s njime zajednički živjeti nezaobilazan je, neophodan, ali ponekad i zahtjevan dio života u SOS Dječijem selu. Upravo zbog toga su SOS roditelji osnovna i najbitnija karika u našoj brizi o djeci.

Braća i sestre odrastaju u istoj porodici

SOS Dječija sela BiH pružaju jedinstvene oblike brige za djecu bez roditeljskog staranja. Djeca zajedno sa SOS roditeljima, braćom i sestrama odrastaju u SOS porodici.

Porodične veze razvijaju se na prirodan način što znači da djevojčice i dječaci različite dobi žive zajedno kao braća i sestre, a biološka braća i sestre uvijek odrastaju u istoj SOS porodici.

Donirati možete i putem žiro računa kod

Unicredit banke: 3387307756252209

Raiffeisen banke: 1610000000000011, poziv na broj: 502021000-030000626-9

Kontakt e-mail: kumstvo@sos-ds.ba

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi