10.000 KM

Kompanija Grawe osiguranje deceniju podržava SOS Dječija sela u BiH

31.10.2023 14:32:35
grawe osiguranje donacija sos dječija sela bih

Fikret Hodžić i Malik Garibija potpisali su ugovor o donaciji u iznosu 10.000 KM kojim se osigurava dio godišnjih troškova života za jednu porodicu.

Članovi Uprave Grawe osiguranja i SOS Dječijih sela u BiH su potpisivanjem ugovora o donaciji i druženjem sa djecom i mladima obilježili deceniju prijateljstva. Predsjednik Uprave Grawe osiguranja Fikret Hodžić i Nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH Malik Garibija potpisali su ugovor o donaciji u iznosu 10.000 KM kojim se osigurava dio godišnjih troškova života za jednu porodicu. 

„Već 25 godina Grawe uspješno osigurava ono najvrednije: život i zdravlje ljudi, potom ono što je ljudima najpotrebnije, a to su dom i vozilo. Pri tome nam je, kao društveno odgovornoj kompaniji, jako važno doprinositi sigurnosti i boljitku zajednice u kojoj djelujemo. To činimo od osnivanja prije 25 godina, a vjerujem da ćemo održivim poslovanjem obezbijediti sigurnost svih zainteresiranih skupina; klijenata, zaposlenika, lokalne zajednice, ali i vlasnika kapitala te tako raditi i u budućnosti. Kada vidimo veselu dječicu u sigurnom okruženju kao što su SOS Dječija sela, i naša sreća je veća, jer nama svima uliva povjerenje da činimo pravu stvar za zajednicu“  izjavio je Predsjednik Uprave Grawe osiguranja Fikret Hodžić.

“Naš primarni zadatak je osigurati kvalitet brige za djecu i mlade ljude koji odrastaju u okrilju porodica. No, jednako nam je važno da osiguramo potpuno razumijevanje naših partnera i donatora kakav uticaj i promjene pravimo zajedno. Posebno smo ponosni i zahvalni što već deceniju u kompaniji Grawe osiguranje imamo prijatelje sa kojima možemo podijeliti sve uspjehe, radosti, tuge i izazove. Povjerenje, razumijevanje i podrška koju imamo u Grawe osiguranju su snažan oslonac da radimo naš posao u najboljem interesu svakog djeteta i mlade osobe“, izjavio je Malik Garibija, nacionalni direktor SOS Dječijih sela u BiH.

Nakon same ceremonije uslijedila je posjeta članova delegacije Grawe osiguranja SOS Dnevnom centru, gdje su proveli vrijeme družeći se sa djecom. Potom su posjetili i prostorije projekata za mlade Future i YEEP, gdje su sa timovima razgovarali o dosadašnjim rezultatima, ali i budućim aktivnostima čiji je cilj što bolje pripremiti mlade ljude za potrebe tržišta rada.

Organizacija SOS Dječija sela u BiH provodi programe brige i zaštite, prevencije i zagovoranja za djecu i mlade ljude u potrebi, i to bez roditeljskog staranja te u riziku gubitka roditeljske brige. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi