Humanitarna kampanja

Utopli dom za svako dijete iz SOS Dječijih sela u BiH

16.11.2023 12:46:27
humanitarna kampanja troškovi grijanja sos dječija sela

Prikupljanja sredstava za pokrivanje troškova grijanja 20 SOS kuća.

SOS Dječija sela u BiH pokrenula su humanitarnu kampanju prikupljanja sredstava za pokrivanje troškova grijanja 20 SOS kuća u kojima žive djeca i mladi bez roditeljskog staranja. Na godišnjem nivou, za ovu svrhu, potrebno je prikupiti 70 000 KM za šta im je potrebna pomoć donatora, lokalnih kompanija, koji bi se pridružili humanoj priči.

SOS roditelji i cijeli stručni tim sa posebnom pažnjom brinu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja te za njih nastoje obezbijediti život u toplini porodičnog okruženja. Danas 159 mališana treba pomoć, kako bi imali sigurno i sretno odrastanje, a to je moguće isključivo uz podršku humanih ljudi.

U svega nekoliko koraka možete biti dio jedne pozitivne priče. Donirati možete praćenjem uputa na linku klikom OVDJE

Vašom finansijskom podrškom, u skladu s vašim mogućnostima, pomogli biste da se zagriju SOS kuće i napravili biste suštinske promjene u životima djece i mladih bez roditeljskog staranja, naših budućih komšija, saradnika, lidera u zajednici.

Organizacija SOS Dječija sela u Bosni i Hercegovini pruža brigu o djeci i mladima bez roditeljskog staranja već tri decenije, a kroz Programe jačanja porodica pomaže socijalno ugroženim porodicama te radi na preveniranju izdvajanja djece iz porodice porijekla.

 

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi