ASA BANKA i MASTERCARD

Plaćaj srcem za male velike heroje

06.04.2024 09:45:50
asa banka i mastercard donacija srce za djecu oboljelu od raka

Uručena donacija i upriličeno druženja za djecu u Roditeljskoj kući

U okviru kampanje “Plaćaj srcem za male velike heroje” koju realizuju ASA Banka i Mastercard prikupljeno je ukupno 20.000 KM koji su danas Udruženju “Srce za djecu oboljelu od raka” uručili predstavnici ASA Banke.

Nakon uspješne prve kampanje koja je realizovana prošle godine, ASA Banka i Mastercard prepoznali su potrebu ovog udruženja kao i pozitivne reakcije klijenta koji su doprinijeli da i ove godine bude prikupljen značajan iznos.  Naime, za svako plaćanje iznad 15 KM na POS terminalima Mastercard kreditnim karticama ASA Banke donirano je 2 KM u svrhu podrške projektu “Rehabilitacija djece i mladih nakon bolničkog liječenja”.

“Cilj nam je da upravo kroz ovakve projekte pokažemo odgovornost i damo podršku u liječenju oboljele djece, a njihovim porodicama barem malo olakšamo svakodnevne izazove s kojima se susreću. Naše trajno opredjeljenje je da budemo podrška društvu u svim segmentima, a ovakvi projekti zaslužuju posebnu pažnju. Drago nam je da i naš partner Mastercard dijeli iste vrijednosti kao i mi, te da zajedno podržavamo Udruženje “Srce za djecu" – istakla je Alma Tahunić, Direktor Sektora za Podršku i razvoj proizvoda za fizička lica i poduzetnike ASA Banke.

Za mališane koji su trenutno na liječenju u Roditeljskoj kući i na onkološkom odjeljenju Pedijatrijske bolnice je priređen i prigodan program dječjeg animatora Kiketa, te su uživali u zabavi uz poklone iznenađenja zaboravljajući barem na kratko poteškoće s kojima se svakodnevno susreću.

“Saradnje poput ove sa ASA Bankom i Mastercard-om značajne su iz više razloga za naše udruženje. Pored finansijskog aspekta, koji nam je od izuzetne pomoći u svakodnevnom radu, kontinuitet podrške koja je realizovana u saradnji sa klijentima, predstavlja sigurnost i oslonac da naša djeca i njihove porodice imaju prijatelje na koje uvijek mogu računati,” naglasio je Fikret Kubat direktor Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ već više od 20 godina djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, organizuje godišnje rehabilitacione kampove i pomažu sa nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu, kako bi olakšali svakodnevne izazove koje ova opaka bolest nosi sa sobom.

PODIJELI:
TAGOVI: asa banka mastercard donacija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi