Prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju "Dječije nedjelje"

05.10.2016 09:33:57
Prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju 'Dječije nedjelje'

Već tradicionalno, prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju Dječije nedjelje.

Već tradicionalno, prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju Dječije nedjelje. Kao i prethodnih godina, Organizacija SOS Dječija sela BiH, organizirajući i učestvujući u različitim aktivnostima i manifestacijama daje svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma. Dječija nedjelja je prilika da se, mnogo glasnije nego inače, ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u BiH, ali i prilika da  djeca kroz igru saznaju i nauče o dječijim pravima.

Ove godine kroz Dječiju nedjelju SOS Dječija sela BiH će promovisati toleranciju, saradnju i solidarnost za bolju socijalizaciju i integraciju djece bez roditeljskog staranja.   

Program obilježavanja Dječije nedelje na lokacijama Goražde, Gračanica, Mostar, Sarajevo će biti u znaku radionica za djecu i roditelje sa ciljem upoznavanja o pravima djece, ali i o važnosti igre za učenje i socijalizaciju, razvijanja svijesti o značaju  porodične solidarnosti i saradnje  za svakog  člana porodice. 

Organizacija SOS Dječija sela BiH priprema Dane otvorenih vrata u Sarajevu, Gračanici, Mostaru i Goraždu namijenjene lokalnoj zajednici, aktuelnim i potencijalnim  partnerima sa ciljem povećanja svjesnosti javnosti o značaju preventivnog rada sa porodicama koje su u riziku od odvajanja djece.

U narednim danima tokom trajanja Dječije nedjelje družit ćemo se i raditi sa preko 800 djece i mladih te sa preko 100 roditelja. Iz lokalne zajednice očekujemo prisustvo i učešće  preko 300 građana i građanki, a sve  uz pomoć  naših partnera - njih 73.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi