Konzum i Silk Trade donirali 10.000 bilježnica za početak novog polugodišta

02.02.2017 13:21:37

Lakše školovanje - Domaći zadaci, dobre ili manje dobre ocijene i imena prvih simpatija često su skrivena upravo u bilježnicu.

Linijske, bezlinijske, sa kvadratićima ili bez kvadratića, bez obzira kakvog su modela – bilježnice su nepremostiva potreba našeg školovanja i rado ih se sjećamo svi.

Domaće i školske zadatke, dobre ili manje dobre ocijene i imena prvih sipmatija često su upravo skrivena u bilježnicu.

Dok su se dječaci trudili da radna sveska opravda mamine kriterije urendosti, djevojčice su pak s posebnom pažnjom pristupale ritualu odabira istih, jer su morale imati lijepe boje i dizajn, biti sofisticirane i uredne, bez premca.

Ovakva praksa zadržala se do danas, jer bez obzira na tehnološke inovacije - bilježnice su i danas prijeka potreba našeg školstva.

Ovu potrebu, naročito u socijalno ugroženim školama naše zemlje prepoznali su Konzum i Silk Trade koji su za početak novog polugodišta i sretniji prvi dan u školi odlučili donirati 10.000 bilježnica za 10 škola iz cijele Bosne i Hercegovine.

Ova akcija naišla je na oduševljenje prosvjetnih radnika i menadžmenta škola, a posebno je izazvala radost mališana koji su već tokom donacije razmjenjivali modele, printove i zahvalili se kompanijama što je prvi dan škole ozvaničen lijepim gestama.

Podjela bilježnica prvo je upriličena u dvjema osnovnim školama u Republici Srpskoj gdje je nastava počela u prošli ponedjeljak, 23. januara.

Đaci u O.Š. Veselin Masleša u Foči i Branko Ćopić u Prijedoru međusobno su podijelili radost povodom iznenađenja i osmijehom zahvalili predstavnicima kompanija na uručenim poklonima.

"Prvi dan u školi uvijek je poseban, drugačiji i najveseliji, a dodatnu sreću djeci pričinili su pristigli pokloni. Odmah su krenuli u razmjenu bilježnica, dok su drugi već upisali prva slova i odredili za koji će ih predmet koristiti. Svakako da je današnja donacija vrijedna za sve nas, a posebno za đake čiji roditelji nisu u mogućnosti kupiti im potreban školski materijal" -  istakla je Sanja Mujiza direktorica O.Š. Branko Ćopić iz Prijedora.

Po 1000 bilježnica uručeno je i u O.Š. Harmani I u Bihaću,  O.Š. Podlugovi u Ilijašu, O.Š. Turbe u Turbetu, O.Š.  Čelić, O.Š. Kosta Popov-Irac u Tuzli, u Banovićima O.Š. Grivice, kao i školama u Mostaru, Mujaga Komadina u Donjoj Mahali i O.Š. Antun Branko Simić.

Brigu o mladima naše zemlje i ulaganje u njihovo obrazovanje, kompanija Konzum BiH svrstava među primarne ciljeve u svom poslovanju te će i u budućim projektima rado činiti dobro kako bi mladi u BiH ostvarili svoje ciljeve i bili uspješni građani ove zemlje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi