EOS preuzeo odjel naplate potraživanja španjolske Banco Popular

01.02.2013 09:49:31
EOS preuzeo odjel naplate potraživanja španjolske Banco Popular

EOS Grupa, dio njemačke OTTO Grupe jača svoju poziciju u Španjolskoj. Nakon početnog pruzimanja Acción de Cobro, poslovne jedinice za naplatu potraživanja Banco Pastora, članice Grupe Banco Popular, postignut je i dogovor o preuzimanju poslovne jedinice naplate potraživanja Banco Popular.

EOS Grupa preuzela je odjel naplate dospjelih potraživanja španjolske Banco Popular. Ovo strateško partnerstvo koje je procijenjeno na 135 milijuna eura, dio je strategije EOS grupe za vodećim položajem na području upravljanja potraživanjima u Europi i regiji. Za Banco Popular, najveću nenacionaliziranu španjolsku banku koja prošle godine nije uspjela proći tzv. "stress-test" kod zajmodavaca u zemlji, ova transakcija predstavlja izlaz iz problema i dio je njihovog poslovnog plana za 2012-2014., prema kojem će kroz ovu prodaju generirati dobit od 133 milijuna eura, kako bi postigli željenu adekvatnost kapitala s novih 300 milijuna eura kroz prodaju imovine.

"Za EOS, ovo je jedna od najznačajnijih investicija u našoj novijoj korporativnoj povijesti", komentirao je Hans-Werner Scherer, predsjednik Uprave EOS Grupe o najnovijem preuzimanju.  "EOS je time dodatno učvrstio svoju poziciju na španjolskom tržištu."

Prodajom vlastitog odjela naplate i ekskluzivnim ugovorom  u trajanju od 10 godina, Banco Popular će u potpunosti koristiti uslugu 'outsourcinga' naplate dospjelih potraživanja do 90 dana starosti te upravljanje svojim potraživanjima prepustiti davatelju financijskih usluga sa sjedištem u Hamburgu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi