cargo-partner Sarajevo donirao pakete sa pomoći

23.07.2020 09:11:03

Za cargo-partner, društvena odgovornost predstavlja obavezu, kako bi se pomoglo stalnom napretku i stvaranju bolje budućnosti za sve.

cargo-partner d.o.o. Sarajevo je u skorije vrijeme ostvario saradnju sa  tri lokalne neprofitne humanitarne organizacije, koje pružaju podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, te pomažu socijalno ugroženim porodicama, starijim i iznemoglim osobama, djeci bez roditeljskog staranja, samohranim roditeljima, izbjeglicama i td. Ova internacionalna logistička kompanija je donirala 70 paketa humanitarne pomoći, u vidu hrane, higijenskih proizvoda i osnovnih životnih potrepština.

Sanjin Hamidović, direktor cargo-partner d.o.o. Sarajevo, rekao nam je nešto više o dugogodišnjoj tradiciji društvene odgovornosti kompanije: "Za cargo-partner, društvena odgovornost predstavlja obavezu, kako bi se pomoglo stalnom napretku i stvaranju bolje budućnosti za sve. U ovom kontekstu, odlučili smo da se u 2020. godini fokusiramo na podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, te na podršku drugim udruženjima koja pomažu socijalno ugroženim osobama, a kako bi što lakše premostili ovaj izazovni period pandemije corona virusa. Nadamo se da ćemo na ovaj način izmamiti osmijehe na licima mališana, njihovih porodica i svima drugima u potrebi."

Pomenutih 70 paketa, sa porukom "Vjerujemo u tvoj osmijeh!" je distribuirano humanitarnim organizacijama "Obraduj nekoga", "Pomozi.ba" i "Srce za djecu".

Udruženje "Obraduj nekoga" je osnovano u Sarajevu, 2017. godine s ciljem pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama i podrške budućim majkama na prostoru Bosne i Hercegovine. Pomozi.ba, osnovano 2012. godine, pomaže ljudima na rubu egzistencije – od djece bez roditeljske skrbi i samohranih roditelja, pa do starih lica i izbjeglica. Udruženje "Srce za djecu" datira od 2003. godine i isključivo je usmjereno na pružanje pomoći djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama u vidu smještaja, hrane i psihosocijalne podrške. Ovo također podrazumijeva i organiziranje godišnjih rehabilitacionih kampova, te pomoć pri nabavci lijekova, medicinske opreme i tretmana u inostranstvu.

Treba naglasiti da ovo nije prva saradnja sa Udruženjem "Srce za djecu oboljelu od raka". 2018. godine, cargo-partner je obilježavao 10 godina postojanja u Bosni i Hercegovini. Umjesto organiziranja uobičajene proslave sa klijentima i uposlenicima, kompanija je odlučila da sredstva namijenjena za tu svrhu donira ovoj neprofitnoj organizaciji. Tom prilikom, cijeli cargo-partner Sarajevo tim je proveo dan sa članovima udruženja, djecom i njihovim porodicama. "Kao što poručuje naš moto ‘we take it personally’, društvena odgovornost i dugotrajna partnerstva su kamen temeljac naše poslovne filozofije i osnova za uspjeh. Nadamo se da ćemo i u narednim godinama nastaviti raditi u ovom duhu, te ostvarivati jaku saradnju sa lokalnim organizacijama" poručuje Sanjin Hamidović.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac usluga informacione logistike u privatnom vlasništvu, koji nudi sveobuhvatan portfelj rješenja za zračni, pomorski i kopneni transport, kao i skladištenje. Sa više od jedne trećine stoljeća stručnosti u oblasti informacione tehnologije i optimizacije lanaca snabdijevanja, kompanija osmišljava namjenske usluge za širok spektar djelatnosti kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom svijeta. Osnovan 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od 825 miliona eura (procjena) u 2019. godini i trenutno zapošljava 3.150 ljudi širom svijeta.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi