Korporativni ugled jedan je od ključnih faktora uspješnog poslovanja

11.07.2022 08:28:37
Sigma solutions korporativni ugled

Osnovna djelatnost agencije Sigma solutions d.o.o Banja Luka, kreiranje je ugleda kompanija i organizacija

Korporativna strategija

Korporativna strategija će vam pomoći da odgovorite na pitanje gdje želite biti za pet ili deset godina, definišući jasnu dugoročnu viziju, koja će motivisati vaš tim i privući investitore. Strategija se odnosi na način raspodjele sredstava, organizaciju kompanije, kompromis između preuzimanja rizika, ulaganja i stvaranja dobiti. Ona podrazumijeva uspostavljanje korporativnih procedura i politika, koje će odražavati vrijednosne principe korporacije, kao i njen odnos prema svim zainteresovanim grupama, bez čije podrške bi organizacija prestala postojati.

Korporativni ugled

Bez obzira na veličinu biznisa, ugled koji kompanija ima jedan je od ključnih faktora uspješnog poslovanja. On predstavlja opšti utisak koji kompanija ima u javnosti. Na reputaciju jedne kompanije utiče identitet kompanije i njen imidž (zbroj svih percepcija trenutnih, prošlih i potencijalnih kupaca i korisnika usluga firme), te osnovna poslovna i finansijska uspješnost firme, odnos prema partnerima i zaposlenima, socijalna odgovornost, etičnost u poslovanju, vizija i ličnost lidera, odnos sa medijima.

Korporativna komunikacija

Nikada kao danas komunikacija nije igrala tako važnu ulogu u poslovnom svijetu. Korporativna komunikacija predstavlja kombinaciju odnosa sa javošću i medijima, interne komunikacije između osoblja, odnosa sa kupcima, ali i ulagačima/partnerima. Ako zakaže bilo koji kanal komunikacije, a poruka koja se šalje ne bude dosljedna i nedvosmislena, povjerenje u kompaniju može biti poljuljano.

Osnovna djelatnost agencije Sigma solutions d.o.o Banja Luka, kreiranje je ugleda kompanija i organizacija. Ovo je složena aktivnost, koja zahtijeva poznavanje različitih aspekata poslovanja jedne kompanije. Kako bi to ostvarili, u Agenciji postoje četiri odjela:

  • Odjel za strateško komuniciranje,
  • Odjel za istraživanje tržišta i javnog mnjenja,
  • Odjel za ljudske resurse,
  • Odjel za medije.

U Agenciji je angažovan veći broj stručnjaka, prije svega iz oblasti psihologije i ekonomije, ali i drugih profesija. Različita naučna polja iz kojih članovi Sigma solutions tima dolaze, te različita dugogodišnja iskustva svakog od saradnika, doprinijela su da probleme na kojima rade sagledavaju iz različitih perspektiva, te ih razumiju na dubljem nivou.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting