Šta sve utiče na motivaciju zaposlenih?

23.09.2022 08:47:47
Sigma solutions motivacija radnika

Unutrašnja motivacija je podjednako važna kao i spoljašnja, štaviše, nekada je i presudna za kvalitet rada i privrženost radnika svom radnom mjestu.

Zaposleni koji nisu motivisani imaju manju produktivnost, slabije ostvaruju radne ciljeve, često kvare atmosferu u timu, razmišljaju da napuste tim ili čak kompaniju. Nije uvek lako motivisati zaposlenog, ali kada znamo šta je ono što njega konkretno motiviše i kontinuirano radimo na održavanju njegove motivacije, kao rezultat imamo zadovoljnog zaposlenog koji ostvaruje željene rezultate.

Unutrašnja motivacija je podjednako važna kao i spoljašnja, štaviše, nekada je i presudna za kvalitet rada i privrženost radnika svom radnom mjestu.

"Posao koji radim volim i stvara mi osjećaj zadovoljstva!"

Osnovna djelatnost agencije Sigma solutions d.o.o Banja Luka, kreiranje je ugleda kompanija i organizacija. Ovo je složena aktivnost, koja zahtijeva poznavanje različitih aspekata poslovanja jedne kompanije. Kako bi to ostvarili, u Agenciji postoje četiri odjela:

  • Odjel za strateško komuniciranje,
  • Odjel za istraživanje tržišta i javnog mnjenja,
  • Odjel za ljudske resurse,
  • Odjel za medije.

U Agenciji je angažovan veći broj stručnjaka, prije svega iz oblasti psihologije i ekonomije, ali i drugih profesija. Različita naučna polja iz kojih članovi našeg tima dolaze, te različita dugogodišnja iskustva svakog od saradnika, doprinijela su da probleme na kojima radimo sagledavamo iz različitih perspektiva, te ih razumijemo na dubljem nivou.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting