ISO Standard

Certifikacija ISO 13485:2017 Medicinska sredstva - Sistemi upravljanja kvalitetom

19.12.2023 14:49:10
ISO 13485

ISO 13485 je međunarodno prihvaćen standard koji postavlja zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom specifičan za industriju medicinskih uređaja.

Regulatorni zahtjevi su sve strožiji u svakom koraku životnog ciklusa proizvoda, uključujući servis i isporuku.

Od organizacija u industriji se sve više očekuje da pokažu svoje procese upravljanja kvalitetom i osiguraju najbolju praksu u svemu što rade.

Ovaj međunarodni standard određuje zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom onda kada organizacija treba da pokaže svoju sposobnost da osiguraju medicinska sredstva i srodne usluge koje dosljedno zadovoljavaju zahtjeve korisnika i primjenljive zahtjeve propisa.

ISO 13485 je međunarodno prihvaćen standard koji postavlja zahtjeve za sistem upravljanja kvalitetom specifičan za industriju medicinskih uređaja.

Zahtjevi ovog međunarodnog standarda primjenjuju se na organizacije bez obzira na njihovu veličinu i neovisno o njihovoj vrsti, osim gdje je izričito navedeno. Gdje god su zahtjevi specificirani kao medicinski proizvodi, zahtjevi se primjenjuju jednako na pridružene usluge koje pruža organizacija.

Više informacija o certifikaciji možete dobiti putem emaila info@issbih.ba ili na broj telefona 033 676 123.

PODIJELI:
TAGOVI: certifikacija iso standard iss

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting