CEPA Certified

CEPA certifikacija CEN EN 16636:2015

25.01.2024 16:13:02
cepa certified

Usluge upravljanja štetočinama-Zahtjevi i kompetencije

Ovim evropskim standardom se utvrđuju zahtjevi za usluge upravljanja štetočinama i kompetencije koje treba da ispune profesionalni pružaoci usluga upravljanja štetočinama u cilju zaštite javnog zdravlja, imovine i životne sredine.

Ovaj evropski standard se primjenjuje na one koji imaju odgovornost za pružanje usluga upravljanja štetočinama, uključujući procjenu, preporuku i naknadno sprovođenje definisanih procedura kontrole i prevencije.

Zahtjevi navedeni u ovom standardu osmišljeni su tako da se primjenjuju na svakog pružaoca usluga čija djelatnost spada u ovaj opseg, odnosno na ciljano polje primjene odgovarajućih metoda protiv štetočina.

PREDNOSTI CEPA CERTIFIKATA EN 16636

Sticanjem certifikata prema evropskom standardu  EN 16636 pružatelji usluga deratizacije klijentima  i javnosti dokazuju:

  • visoku stručnost u provođenju deratizacije,dezinfekcije,dezinsekcije
  • uslugu visokog nivoa kvaliteta,
  • sistemsko  smanjenje rizika za klijente i javnost,
  • sistemsko smanjivanje mogućih negativnih uticaja na okoliš i dobrobit životinja

Prednost u odnosu na konkurenciju: Organizacije u odnosu na konkurenciju demonstriraju svoju posvećenost izvrsnosti u realizaciji usluga suzbijanja štetočina.

Vrhunski pružalac DDD usluga: Brendirajte svoju organizaciju kao vrhunskog provajdera DDD usluga, koji uliva povjerenje klijentima i zainteresovanim stranama.

Efikasna i bezbjedna DDD usluga: Budite prepoznati kao operater koji pruža efikasnu i sigurnu uslugu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (DDD), koja je usklađena sa zakonskim zahtjevima.

Profesionalizam i odgovornost prema životnoj sredini: Pokažite profesionalizam i odgovoran odnos prema životnoj sredini i bezbjednosti na radnom mjestu, što vas izdvaja na tržištu.

Sam proces certifikacije sprovode eksterna tijela za certifikaciju na nacionalnom nivou u zemljama u kojima je certifikacija dostupna.

Kako biste mogli procijeniti u kojoj mjeri već ispunjavate zahtjeve standarda, CEPA je razvio besplatni alat za samoprocjenu koji je dostupan na www.cepa-europe.org.

Institut za standarde i sigurnost ima potpisan memorandum sa certifikacionim tijelom koje se nalazi u bazi CEPA certifikacije.

Dozvolite nam da budemo vaš strateški partner u podizanju vaših standarda u upravljanju uslugama suzbijanja štetočina, ispunjavanju zakonskih zahtjeva i prepoznatljivosti vaše organizacije na tržištu.

Više informacija o CEPA certifikaciji možete dobiti putem emaila info@issbih.ba ili na broj telefona 033-676-123.

PODIJELI:
TAGOVI: cepa certified iss bih

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting