Treba vam geodetsko vještačenje – Geonova je tu za vas

09.03.2021 08:25:40
Treba vam geodetsko vještačenje – Geonova je tu za vas

Geodetsko vještačenje je parnična radnja u okviru koje vještak za geodeziju primjenjuje naučna i stručna znanja, vještine i metode na činjenice koje predstavljaju predmet vještačenja

Geonova d.o.o. Banja Luka svojim klijentima pruža usluge po najvišim standardima. Jedna od njih je i geodetsko vještačenje.

Geodetsko vještačenje je parnična radnja u okviru koje vještak za geodeziju, kao osoba koja raspolaže posebnim naučnim ili stručnim znanjem i iskustvom, primjenjuje naučna i stručna znanja, vještine i metode na činjenice koje predstavljaju predmet vještačenja.

Geodetsko vještačenje uključuje izlazak na teren, mjerenje, izradu nalaza i mišljenja pri utvrđivanju vlasništva nad nekretninama i zemljištem.

Izrađuje se na zahtjev nadležnog suda u pravnoj stvari koja se vodi kod istog, kada je potrebno utvrditi činjenice koje sudu pomažu u donošenju pravične presude ili nekog drugog rješenja.

Takođe se nalaz i mišljenje sudskog vještaka za geodeziju može izraditi i na zahtjev tijela državne i lokalne uprave, nekog drugog pravnog subjekta ili fizičkog lica.

Nalaz i mišljenje sudskog vještaka za geodeziju potreban je kod rješavanja sporova vezanih za vlasništvo nad nekretninama, kod utvrđivanja vlasništva, te drugim pravnim stvarima vezanim za nekretnine.

Ukoliko imate pitanja, potreban Vam je savjet ili želite da zakažete konsultacije pozovite 051 926 385 ili posjetite web stranicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina