Iskolčavanje objekata visokogradnje i niskogradnje

14.07.2021 08:03:01
Iskolčavanje objekata visokogradnje i niskogradnje

GEONOVA d.o.o. Banja Luka svojim klijentima pruža usluge iskolčavanja objekata visokogradnje i niskogradnje

Poslovi inženjerske geodezije obuhvataju praćenje izgradnje svih vrsta objekata bez obzira na veličinu ili kompleksnost objekata.

Visokogradnja je dio građevinarstva koji se bavi planiranjem i izgradnjom građevina koje se nalaze na površini zemlje. Objekti visokogradnje su stambeni, poslovni, industrijski, administrativni, javni, zdravstveni i sportski objekti.

Niskogradnja je dio građevinarstva koji se bavi  objektima koji se nalaze iznad zemlje do 5 metara visine (putevi, mostovi, pruge, ulice i dr.) kao i  uređajima koji se nalaze ispod zemlje (kanalizacijske i vodovodne cijevi, gasovodna i naftovodna mreža, elektroenergetska mreža i mreža električnih vodova za potrebe saobraćaja i dr.).

GEONOVA d.o.o. Banja Luka svojim klijentima nudi iskolčenje objekta visokogradnje i niskogradnje. Iskolčenjem se prenose i označavaju projektovane dimenzije, položaji tačaka i visine objekta definisane arhitektonskim projektom. Nakon iskolčenja, potrebno je napraviti elaborat iskolčenja koji je zakonski obavezan prije gradnje za svakog investitora.

Ukoliko imate pitanja i potreban vam je savjet, zakažite konsultacije, GEONOVA tim stoji vam na raspolaganju.

PODIJELI:
TAGOVI: GEONOVA Iskolčavanje objekata

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina