GEONOVA nudi 3D skeniranje objekata

05.05.2021 08:53:22
GEONOVA nudi 3D skeniranje objekata

3D skeniranje objekata je skeniranje pomoću 3D laserskog skenera čiji zraci se reflektuju od objekat i šalju se prema mjernom instrumentu

GEONOVA d.o.o. Banja Luka svojim klijentima nudi 3D skeniranje objekata pomoću 3D laserskog skenera koji emituju laserski signala iz mjernog instrumenta. Laserski zraci se reflektuju od objekat i šalju se prema mjernom instrumentu. Skeniranjem se dobija model objekta u obliku oblaka tačaka gdje je svaka tačka određena u prostoru visokom u apsolutnom koordinatnom sistemu.

GEONOVA d.o.o. Banja Luka ima iza sebe niz uspješno završenih projekata gdje su koristili 3D lasersko terestričko skeniranje. 3D lasersko terestričko skeniranje je postupak detaljnog mjerenja sve do gustine od 1 cm, tj. snimanje objekata i terena korištenjem posebnog preciznog uređaja, 3D terestričkog laserskog skenera, koji velikom brzinom šalje laserske zrake prema objektu i mjeri njihovu refleksiju od objekat. Skeniranjem se dobija veliki broj precizno određenih prostornih tačaka koje čine takozvani oblak tačaka.

Za potpun i detaljan prikaz objekta potrebno je izvršiti obradu dobijenih podataka, a koja se sastoji od niza operacija. Podatke dobijene nakon obrade moguće je prenijeti u različite CAD softvere kao što je AutoCAD.

“Ukoliko imate pitanja i potreban vam je savjet, zakažite konsultacije, naš tim stoji vam na raspolaganju”, poručuju iz Geonove.

PODIJELI:
TAGOVI: GEONOVA 3D skeniranje objekata

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina