ACO nudi kompletno rješenje za drenažu autoputeva

11.05.2020 10:02:47
ACO nudi kompletno rješenje za drenažu autoputeva

Pored tačkastog i linijskog odvodnjavanja, vodi računa i o tetmanu površinskih voda.

ACO vam nudi kompletno rješenje za drenažu autoputeva. Pored tačkastog i linijskog odvodnjavanja, vodi računa i o tetmanu površinskih voda.

Šta treba razmotriti?

Odvodnjavanje za maksimalnu sigurnost

Padavine na autoputevima moraju brzo i efikasno biti uklonjene.

U suprotnom mogu lako ugroziti saobraćaj, pogotovo zimi kada dolazi do smrzavanja površinskih voda. Takođe treba izbjegavati penetriranje vode na površini puta, kako ne bi došlo do oštećenja uslijed mraza. Zbog toga je naročito važno planirati odvodnjavanje i u skladu sa tim rizike svesti na minimum.

 
ACO BiH - Rješenja za odvodnju autoputeva

INFRASTRUKTURA | RJEŠENJA ACO Vam nudi kompletno rješenje za drenažu autoputeva. Pored tačkastog i linijskog odvodnjavanja, vodimo računa i o tetmanu površinskih voda. https://www.aco.ba/rjesenja/transportna-infrastruktura/autoputevi/

Posted by ACO Bosna i Hercegovina on Wednesday, April 29, 2020

Opasne tečnosti, prljavština i prašina

Zbog velikog broja vozila i nesreća u saobraćaju, može doći do izlijevanja opasnih tečnosti na put. One takođe putem spiranja ulaze u sistem odvodnjavanja i mogu predstavljati potencijalnu opasnost za podzemne vode i zemlju. Kišnica mora na adekvatan način biti sakupljena, prečišćena i zbrinuta u cilju naše bezbijednosti i očuvanja životne sredine.

Posebno otporan drenažni sistem

Elementi za odvodnjavanje na autoputevima su izloženi visokim dinamičkim opterećenjima, kao što su česta vožnja praćena velikim brzinama i prelazak teških, opterećenih kamiona.

Sistemi za odvodnjavanje moraju biti robusni i otporni.

ACO proizvode za autoputeve možete pogledati na linku OVDJE

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina