ACO rješenja za odvodnju magistralnih puteva

28.05.2020 09:00:58
ACO rješenja za odvodnju magistralnih puteva

Narušavanje kolovozne površine u zoni slivnika i šaht poklopaca, može da dovede do opasnosti po prevozna sredstva i putnike.

Narušavanje kolovozne površine u zoni slivnika i šaht poklopaca, može da dovede do opasnosti po prevozna sredstva i putnike.

Zbog toga je jako važno predvidjeti sisteme odvodnjavanja čija konstrukcija omogućuje prenos opterećenja bez oštećenja kolovoza.

Magistralni putevi

Izazovi projektovanja, izgradnje i održavanja magistralnih puteva odnose se na održavanje ravne površine, odvodnjavanje na malom nagibu puta i bezbijedan prolazak vodozemaca. ACO nudi sveobuhvatna rješenja za ove izazove, obezbeđujući efikasno odvodnjavanje, udobnost i sigurnost.

Šta treba razmotriti?

Ujednačena površina kolovoza i zaštita od propadanja

Narušavanje kolovozne površine u zoni slivnika i šaht poklopaca, može da dovede do opasnosti po prevozna sredstva i putnike. Zbog toga je jako važno predvidjeti sisteme odvodnjavanja čija konstrukcija omogućuje prenos opterećenja bez oštećenja kolovoza.

Odvodnjavanje pri malim nagibima

Efikasno odvodnjavanje otklanja opasnost od gubljenja kontrole nad prevoznim sredstvom u krivinama. Zbog toga sistemi za odvodnju moraju imati odgovarajući hidraulički kapacitet i dizajn koji omogućava efikasno odvodnjavanje i pri malim količinama padavina.

Zaštita vodozemaca

Putne trase često presjecaju migracione puteve vodozemaca, gmizavaca i ostalog živog svijeta. To predstavlja opasnost po životinje ali i ljude i vozila. Predviđanjem posebnih elemenata koji omogućavaju neometan prolaz sitnih životinja, ovi rizici se isključuju.

Na linku OVDJE pogledajte ACO proizvode za odvodnju magistralnih puteva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Građevina