Rovokopač utovarivač Cat 444

Tražite mašinu za širok spektar poslova?

02.11.2023 10:02:52
Cat 444

Teknoxgroup BH vam predstavlja Cat 444 koji će ispuniti sve vaše potrebe

Bilo da kopate, nasipate ili prenosite materijal, rovokopači utovarivači će ispuniti vaše potrebe. Caterpillar postavlja industrijske standarde sa svojim snažnim, udobnim i višestruko upotrebljivim mašinama konstruisanim da za kraći vremenski period obave više posla.

Jedna takva mašina je i Cat 444.

Provjeren Cat motor

Mašine pogoni provjeren i pouzdan Cat motor. Postoje dvije opcije motora, Cat motor 3054C (ekvivalent Tier 2) sa 74,5 kW i motor C4.4 (ekvivalent Tier 3) sa 74,5 kW. Obje opcije obezbjeđuju superiorne performanse sa najnižom potrošnjom goriva u klasi.

Udobnost i kontrola rukovaoca

Pilot komande kopača pružaju ravnomjeran rad i udobnost rukovaocima. Ove komande su ugrađene na potpuno podesive konzole i omogućavaju rukovaocu finiju kontrolu, dok pružaju poboljšanu ergonomiju.

Planetarni (Power Shift) mjenjač

Power Shift mjenjač sa 4 brzine, poboljšava udobnost rukovaoca korištenjem ručice za prebacivanje za promjenu stepena prenosa. Nema ručice za promjenu stepena prenosa na podu, što poboljšava već prostrano radno okruženje.

Rovokopačka grana u stilu bagera

Rovokopačka grana u stilu bagera je legendarna na Cat rovokopaču-utovarivaču (BHL). Ona pruža rukovaocu veću dubinu kopanja i dohvat kada radite oko prepreka, što znači da se zahtjeva manje premještanja mašine.

Jaka i efikasna hidraulika

Centralno zatvoren hidraulični sistem koji reaguje na opterećenje aktivno obezbjeđuje snagu i snabdjevanje protoka na zahtjev i ima najnižu potrošnju goriva u klasi i bolji radni vijek komponenti. Ventili djeljivog protoka pružaju bolju kontrolu i preciznost u radu.

Režimi upravljanja snagom

U zavisnosti od posla i uslova gradilišta, rukovalac može da izabere sljedeće režime: Eco, Standardni ili Standardni Plus. Eco režim rada će uštedjeti rukovaocu gorivo, smanjiti njegove troškove posredovanja i rada, dok će Standard Plus režim dati veću brzinu i snagu kada to zahtjevaju vrijeme ili teški uslovi terena.

Product Link™

Product Link™ se standardno isporučuje na Cat BHL (ali zavisi od lokalnih ograničenja, ako postoje). Cat Product Link pruža podatke kao što su lokacija mašine, servisne mjerne jedinice (sati) (SMU), itd.

Sa Cat 444 mašinom može se obaviti širok spektar poslova, kao što su čišćenje puteva od snijega, rasčišćavanje terena nakon prirodnih katastrofa, izgradnja privremenih putnih pravaca, košenje i krčenje kanala i još mnogo toga.

Ova mašina je optimizovana za rad u različitim uslovima i izuzetno je svestrana zahvaljujući radnim alatima.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Teknoxgroup BH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Industrija i energetika