Imunitet kao prioritet

28.04.2021 08:52:56
Imunitet kao prioritet

Na našem tržištu postoji veliki broj preparata koji se koriste za poboljšanje imuniteta, upoznajte se sa najboljim, a to je Zell Oxygen Immunokomplex.

Na našem tržištu postoji veliki broj preparata koji se koriste za poboljšanje imuniteta, upoznajte se sa najboljim, a to je Zell Oxygen Immunokomplex.

Pojavom SARS CoV 2 virusa koji izaziva vrlo tešku kliničku sliku, a i drugih infekcija, nameće se potreba da pomognemo našem imunološkom sistemu da se na najprirodniji način izbori sa svim onim što ga narušava.

Sastav Zell Oxygen Immunokomplexa upravo to i omogućava jer u sebi sadrži:

1. Beta glukan (900mg jedini na tržištu)

2. 17 različitih vrsta voća i povrća

3. Antioxidanse C, E, D3 i cijela grupa B vitamina

4. Minerale

5. Mikroelemente – selen, hrom, cink

6. Enzime i koenzime (Q 10, NADH)

7. Uz optimalnu koncentraciju aminokiselina, peptida i cisteina

Navedeni visokovrijedni sastojci formiraju jedistvenu formulu za poboljšanje opšteg stanja organizma, puno više energije i vitalnosti uz poboljšanje cirkulacije i probave.

Da bi ova formula bila u praksi uspješna dr Wolz je razvio jedinstven postupak za dobijanje ovog preparata koji je u tečnom obliku, što znatno olakšava apsorpciju.

Ciljno dejstvo Zell Oxygen ostvaruje u ćeliji, a na subćelijskom nivou su to mitohondrije kao glavne energane same ćelije. U njih se ugrađuju respiratorni enzimi koji ih snabdijevaju neophodnim kiseonikom.

Energija jedne ćelije, daje energiju tkivima i organima, pa potom i cijelom organizmu.

Omogućuje se stvaranje kvalitetnih ćelija bijele krvne loze koje učestvuju u direktnoj odbrani protiv različitih uzročnika kao što su bakterije, virusi i gljivice.

Upotreba Zell Oxygena u periodu oporavka skraćuje taj period, doprinosi bržem ozdravljenju i doprinosi ekonomskom benefitu (npr. skraćuje odsustvo sa posla).

Da bi ovo bilo moguće potrebno je uzimanje Zell Oxygena u dnevnoj dozi 20-30 ml, razblaženo sa 200 ml soka od jabuke, vode ili neke druge tečnosti, u jednoj dozi ili raspoređeno u više doza (po želji).

U vrlo kratkom periodu osjećaćete se kao da ste boravili na planini i da ste konzumirali čistu izvorsku vodu.

Primjena u SARS CoV2 infekciji, čak i kod životno ugroženih pacijenata dali su odlične rezultate mehanizmom koji je prethodno objašnjen.

Skloni smo da vodimo računa o spoljašnjem izgledu zaboravljajući činjenicu da ljepota dolazi iznutra. Evo prave prilike da počnemo ljepotu graditi iznutra. Zdravlje je ljepota.

Svakodnevno smo zatrpani brojnim informacijama o različitim vrstama probiotika. Dr Wolz nameće potrebu da vam približi Darmflora plus probiotik koji se sastoji od:

1. Osam odabranih probiotičkih kultura u koncentraciji od 48 milijardi mliječnih bakterija u preporučenoj dnevnoj dozi ( Lactobacillus acidophilus, casei, plantarum, rhamnosus, te Bifidobacterium lactis, bifidum, breve, te Sreptococcus thermophilus).

2. B1, B2, B6, B12 i 200 mikrograma folne kiseline.

Kompletan digestivni trakt predstavlja imunološku tvornicu različitih faktora specifične i nespecifične imunosti. Pojedini njegovi dijelovi su kolonizirani različitim vrstama bakterija koje čine normalnu floru digestivnog trakta. Bilo koji faktor ( stres, bakterije, virusi, gljivice, paraziti) može dovesti do narušavanja ove barijere i razvoja ne samo oboljenja digestivnog trakta nego i drugih organa i organskih sistema.

Da bismo spriječili ili smanjili štetu na najmanju moguću mjeru, Dr Wolz je razvio prirodnu kapsulu koja biološki aktivne bakterije štiti od štetnog dejstva temperature, želučane kiseline i žuči.

Ovim je omogućeno korištenje ovog probiotika i na putovanjima.

Insitut za Preventvnu Medicinu ( IPM) Friburg koji je obavio istraživanja, preporučuje Darmfloru za:

1. Ponovno uspostavljane zdrave crijevne flore

2. Za vrijeme i nakon antibiotske terapije

3. Za jačanje prirodne odbrane

Kapsule se koriste 1-2 puta dnevno

Kod Kronove bolesti i Uceroznog kolitisa 2x2 kapsule.

Djeca od 2-10 godina 1-2 kapsule dnevno kapsule.

Kod COVID 19 infekcije primjena ovog probiotika dovela je do brzog oporavka digestivnog trakta i znatno bržeg opšteg oporavka. U kombinaciji sa Zell Oxygenom pacijenti su primjetili da se bolje osjećaju, da imaju daleko više snage, samim tim i oporavak je bio brži.

Dr Jana Šakić, specijalista infektologije ,subspecijalista intenzivne terapije

PODIJELI:
TAGOVI: imunitet zdravlje

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle