Transdermalna primjena Magnezijuma

04.05.2022 15:03:39
DR.Pasha MG gel

Tijelo bogato magnezijem biti će jače, fleksibilnije i sposobnije da se odupre fizičkom i emocionalnom stresu

Magnezijum je jedan od ključnih minerala našeg organizma, koji sudjeluje u preko 300 enzimskih reakcija u tijelu. Glavni antistresni mineral tokom posljednjih godina privlači pažnju svih populacijskih skupina. Moderna ishrana i stil života učinili su magnezijum drastično manje zastupljenim mineralom u našim tijelima, s razinama znatno nižim od preporučenih. Utjecaj magnezija usko je vezan i za imunološki sistem i to za specifični i nespecifični imunološki odgovor.

Magnezijum pomaže našem tijelu da uspostavi svoju pH ravnotežu. Bez magnezijuma, mišići se ne mogu pravilno opustiti i dolazi do pojave grčeva. Magnezijum je jedna od najvažnijih hranjivih materija koji doprinosi zdravlju kostiju, jer stimuliše hormon kalcitonin koji reguliše koncentraciju kalcijuma u organizmu, adjeluje i blago laksativno.

Tijelo bogato magnezijem biti će jače, fleksibilnije i sposobnije da se odupre fizičkom i emocionalnom stresu.

Magnezijum je važan nutrijent koji podržava:

  • Opuštanje i kvalitetan san
  • Oslobađanje od mišićne napetosti i mišićnih grčeva
  • Opće zdravlje
  • Smanjenje umora i iscrpljenosti
  • Vježbanje i sportske aktivnosti

Povećanje nivoa magnezijuma suplementima osigurava da održavate zdravo, uravnoteženo tijelo - međutim, tradicionalni oblici suplementacije magnezijumom mogu se pokazati nedoslednim u isporuci aktivnih nivoa magnezijuma u tijelo.

Nedovoljan unos Mg očituje se brojnim poremećajima i simptomima poput mišićne napetosti, osjetljivosti, grčeva, umora, glavobolje, migrena. Rani znakovi nedostatka Mg su tjeskoba, slabost, depresija, dismenoreja, iritabilnost, glavobolja, gubitak apetita, mučnina, nesanica, nervoza, opstipacija. Nedostatak Mg dovodi do aritmija, i štetnih posljedica za kompletan kardiovaskularni sistem. Nova istraživanja pokazuju kako je adekvatan status Mg važan i za prevenciju metaboličkog sindroma jer deficit MG može uticati na pojavu inzulinske rezistencije i poremetiti vrijednosti triglicerida i glukoze.

Dr.Pasha Mg krema i Mg gel pružaju brz i efikasan metod dopunjavanja nivoa magnezijuma u poređenju sa drugim metodama (kao što su oralni suplementi magnezijuma).

Transdermalni magnezijum (koji se naziva i topikalni magnezijum) pokazao se – kroz sve veći broj ispitivanja i studija – učinkovitijim od oralnih suplemenata kao što su tablete i kapsule u isporuci magnezija u tijelo.

Prednosti Dr.Pasha Mg kreme i Mg gela:

  • Brza i efikasna suplementacija
  • Pionirska transdermalna metoda isporuke potpomognuto naukom
  • Koristi čisti izvor prirodne magnezijumove soli - magnezijum hlorid, koji ima najvišu bioraspoloživost u odnosu na sve ostale forme magnezijuma
  • Kada se nanese direktno na kožu, magnezijum brzo ulazi u tijelo, zaobilazeći probavni sistem gdje se mnogi nutrijenti, uključujući magnezijum, slabo apsorbuju

Za narudžbe posjetite web shop Dr.Pasha.

PODIJELI:
TAGOVI: Dr.Pasha Mg gel Mg krema

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Lifestyle